REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nasi Goreng

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velmi chutná žlutohnědá směs koření určená pro přípravu světoznámého indonéského pokrmu téhož jména.


Pokrm „Nasi Goreng“ se připravuje z rýže, kuřecího masa, krevet, zeleniny, koření a dalších složek.

Základem směsi je sušená opražená cibule, chilli, karí, česnekový prášek, zázvor mletý aj. Je mírně ostré chuti, křupavá, vhodná do pokrmů indonéského a indického typu i do domácí „číny“. Zpestří v malém množství i bramborovou kaši, rýži, pohanku, šťouchané brambory, dušenou zeleninu. Skvěle dochutí všechny typy polévek. Směs dáváme většinou až na zcela hotový pokrm (stačí promíchat).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy