REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nalaďte se na den zamilovaných s afrodiziakálním kořením

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

PR - VitanaNemusíte být zrovna příznivcem amerických svátků, přesto není nad příjemné naladění v chladných měsících. Právě den svatého Valentýna je k tomu ideální příležitostí. Věděli jste, že i koření, které běžně naleznete ve spíži každé správné hospodyňky, je skvělým prostředkem pro zvýšení libida? Přírodní afrodiziaka se využívala již ve starověku, kdy byla víra v magické nápoje lásky poměrně silná. V dnešní době se mnozí drží prověřeného hesla, že láska prochází žaludkem. Až tedy budete lahodný pokrm pro svou drahou polovičku připravovat, u koření dbejte na vysoký obsah vonných silic, které zaručí, že prožijete nezapomenutelný večer plný vášně …


Mezi nejsilnější afrodiziakální koření se řadí:

Skořice

Využívání skořice k léčebným účelům má dlouholetou tradici. Nejenže upravuje chuť k jídlu, usnadňuje krevní objeh a zabraňuje pocení, ale především působí stimulačně a afrodiziakálně. Keltská legenda praví, že nápoj lásky který vypil Tristan a Isolda, obsahoval právě oblíbenou skořici. Výhodou tohoto koření je, že se dá využít na mnoho způsobů. V kuchyni se používá nejen její kůra, ale i její drcená forma. Je populární součástí moučníků i aromatických nápojů, dá se však přidat i do slaných omáček a do exotických pokrmů.

Vanilka 
Poznatky o afrodiziakálních účincích vanilky jsou známé po celém světě. Stimulantem vášně tohoto koření není ani tak jeho chuť, jako jeho sladká vůně. Ne nadarmo se stala součástí mnoha parfémů! Vůně vanilky totiž úzce souvisí s lidskými feromony a způsobuje dráždění genitálního systému. Proto je populárním prostředkem ke zvyšování libida. Vanilka mimo jiné uvolňuje napětí, zlepšuje náladu a stimuluje činnost svalů.

Chilli

Chilli papričky jsou nejen oblíbeným kořením, ale i přírodním afrodiziakem, stimulantem trávení i krevního oběhu. Obsahují látku kapsaicin, která dostává „do varu“ celé tělo, čímž ho efektivně povzbuzuje. Díky prokrvení tak dochází mimo jiné k zvýšené citlivosti pohlavních orgánů, čímž se účinně zvyšuje libido. Muži určitě ocení chilli jako přírodní podpůrný prostředek pro zlepšení potence.

Zázvor

Kromě toho, že se zázvorem vyzrajete na chřipku i nadváhu, můžete ho využít ještě zajímavěji. Zázvor zvyšuje citlivost erotogenních zón a pozitivně působí na krevní oběh. Proto je dobrým přírodním afrodiziakem, které zvyšuje sexuální zdatnost. Zázvor můžete použít pro slané i sladké pokrmy, dodáte jim tak exotický nádech.

 

PR - VitanaKořeněná horká čokoláda

Ingredience:

  • 150 g hořké čokolády
  • 50 g mléčné čokolády
  • 50 cl mléka
  • 25 cl smetany
  • 1 polévková lžíce kakaa v prášku
  • 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
  • špetka skořice, mleté vanilky a zázvoru od Vitany
  • na špičku nože chilli

Příprava: Ideální je připravit čokoládový nápoj den předem. Čokoládu nalámejte na kousky a vložte do mísy. Zvlášť v hrnci smíchejte kakao v prášku a kukuřičný škrob se 2 lžícemi studeného mléka. Přidejte koření Vitana, zbývající mléko a smetanu. Postupně zahřívejte. Jakmile se začne směs vařit, nalijte do mísy na čokoládu. Směs šlehejte až bude hladká a nadýchaná. Nechte vychladnout a ohřejte následující den na mírném ohni.

 

Elixír touhy

Ingredience:

  • 20 g mletého zázvoru
  • 20 g kořene ženšenu
  • 10 g skořice
  • snítka šafránu
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 litr tvrdého alkoholu 42 stupňů, například brandy nebo rum

Příprava: Veškeré koření naložte do alkoholu a nechte louhovat po dobu 14 dnů. Po uplynutí této doby přeceďte vzniklý likér. Použijte 1 lžičku do sklenice vody. Výborná chuť zaručena!

 

Tipy na afrodiziakální koření Vitana:

Vanilka – Bourbon

Původním domovem vanilky je Mexiko, kde ji ještě před příchodem Evropanů pěstovali indiáni. Za nejkvalitnější je považována vanilka Bourbon, která se pěstuje na Madagaskaru. Má intenzivní, komplexní, vyzrálé aroma a hnědočernou barvu. Používá se pro přípravu sladkého pečiva, pudinků, krémů či výrobu vanilkového cukru.

Cena – 39,90 Kč

PR - Vitana


Skořice celá a skořice mletá

Skořice je lahodně voňavé a lehce nasládlé koření. Nejčastěji se používá k přípravě horkých nápojů a do nejrůznějšího sladkého pečiva a moučníků.

Cena (celá i mletá) – 13,90 Kč

PR - Vitana

 

Zázvor mletý

Zázvor se pěstuje v tropické Asii již přes 3000 let. Má sladké kořeněné aroma, jeho chuť je palčivá a lehce štiplavá. Pozvedá chuť fádních jídel, dodává příznačnou ostrou svěžest široké škále pokrmů a nápojů.

Cena – 15,90 Kč

 

PR - Vitana

Chilli

Chilli patří do velké skupiny paprik, kterých dnes známe asi 200 odrůd.  Domovem chilli je již přes tisíce let Střední, Jižní Amerika a Antily. Používá se do všech pokrmů, kterým chceme dodat ostrou či pikantní chuť. Tvoří palčivou složku kari koření, přidává se do nakládacích směsí, pepřových omáček a chilli olejů. Chilli extrakt se používá i do zázvorového piva a jiných nápojů.

Cena – 14,90 Kč

PR - Vitana

Zdroj: www.vitana.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Arónie třikrát jinak. Ovocňák představuje 3 zdravé novinky nejen proti jarní únavě

Slyšeli jste už o arónii? Říká se jí také temnoplodec nebo černý jeřáb a je to chuťový zázrak plný vitamínů! V Ovocňáku ji už nějakou dobu najdete v jejich sadech na česko-slovenském pomezí, teď ale hraje hlavní roli ve třech novinkách. 100% šťáva, sirup a džem jsou přesně to, co nakopne tělo a pomůže mu bojovat s jarní únavou.

číst dále ...

Přivítejte jaro s kvalitními potravinami

Jaro, to znamená spoustu slunce, venkovních aktivit a odlehčené pokrmy. A jak jinak začít další jarní den než pořádnou snídaní? Ať se rozhodnete pro domácí granolu, nebo bulku s bylinkovým máslem, vyberte si na jejich přípravu kvalitní suroviny. A jak je poznáte? Při čtení jednotlivých etiket věnujte pozornost značkám kvality. Výrobky označené logy Klasa, Regionální potravina nebo BIO najdete mezi čerstvými i trvanlivými výrobky.

číst dále ...

Sicilská fregola na dva způsoby — drobná těstovina, kterou stojí za to vyzkoušet

Fregola je název pravděpodobně nejroztomilejší těstoviny na světě. Malé kuličky z tvrdé semoliny dohromady tvoří pokrm se strukturou spíše podobný cous cousu nebo rýži. Jsou tedy ideálním parťákem pro spoustu omáček, které se s nimi krásně smísí, a to obzvlášť pokud zvolíte ty řezané na bronzových formách, které mají drsnější povrch, na němž omáčka ještě lépe drží. Vyzkoušejte náš recept s hráškem, který je předzvěstí blížícího se jara nebo verzi s omáčku z pečených paprik a chorizem. Oba recepty obsahují bohatou chuť uzenin i šťavnatost zeleniny, takže ve vašich ústech, a snad i na duši, navodí pocit harmonie.

číst dále ...

Včelí med: sladký zázrak pro naše zdraví

Máte doma sklenici medu? A pokud ano, jak často med používáte? Pokud si jím jen občas osladíte čaj nebo namažete na housku k snídani, je to zbytečně málo. Měli byste jej zařadit do jídelníčku klidně každý den. Med je totiž nejen chutný, ale i velmi prospěšný pro naše tělo a mysl. Stačí alespoň jedna lžička denně a budete se cítit lépe a zdravěji. Zde je několik důvodů, proč byste měli med zařadit do svého jídelníčku.

číst dále ...

David porazil Goliáše: Česká firma z Polabí vyhrála soudní spor o oblíbený drobený dort nad nadnárodním potravinářským gigantem

Světový potravinářský koncern Dr. Oetker zažaloval tuzemskou firmu Labeta za prodej směsi na dezert, který vyobrazením na obalu připomíná jejich výrobek Krtkův dort. Nyní však odvolací soud rozhodl, že žalovaný se žádné nekalé soutěže nedopustil. Společnost Labeta smí tedy nadále svou směs na Drobený dort prodávat, navíc jí byla přiznána plná náhrada nákladů řízení před soudy obou stupňů.

číst dále ...

Velikonoce jsou za dveřmi. Hospodyňky by měly zbystřit

Vítání jara, oslava plodnosti a zrození nového života. Tak by se daly ve zkratce popsat jedny z nejvýznamnějších křesťanských svátků v roce, které se kvapem blíží. Tyto svátky se ale pojí také s konzumací kvalitních pokrmů, kterých bude v každé domácnosti víc než požehnaně. A není to jen o vejcích, která každého při pomyšlení na Velikonoce napadnou jako první. O Velikonoční neděli, nazývané také Boží hod velikonoční, končí takzvaný čtyřicetidenní půst. Období, během něhož bychom měli do našeho jídelníčku zařadit odlehčené pokrmy. Základem postních pokrmů jsou vařené obiloviny, luštěniny, vařená zelenina nebo například kvašené zelí. Tedy jídla, která nejsou hutná a jsou pro náš organismus dobře stravitelná a zdravá. Tento půst zahajuje Popeleční středa jako jeden ze dvou nejpřísnějších postních dnů v roce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy