REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Namíchejte si pravý kubánský koktejl

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

PR - Havana clubHola, Havana Club 3 Aňos! Jen jeden jediný bílý rum používají do koktejlů barmani ve městě La Havana. Má specifickou barvu, vůni i chuť a právě díky němu jsou jejich kubánské koktejly tak návykové. Jmenuje se Havana Club Anějo 3 Aňos a pokud se chcete i u sebe doma občas cítit jako na Kubě, měli byste se seznámit.


PR - Havana clubŠpičkoví barmani na Kubě dobře vědí, co je pro jejich drinky a hosty nejlepší. Cuba Libre, Mojito anebo Daiquiri, které si dáte v tamním plážovém baru, tak často chutnají „nějak jinak“. Lépe. A opravdu za to může základní ingredience Havana Club Anějo 3 Aňos. S tímto ikonickým bílým rumem se ale můžete setkat i ve vyhlášených českých barech, kde často bývá základem celé řady skvělých koktejlů. A barmani, které ve svých oblíbených večerních destinacích potkáváte, jej doporučují i pro míchání drinků v domácím prostředí.

Můžete z něj udělat nejlépe vybalancované Daiquirí, které nádherně voní, ale má i říz. Namícháte s ním nepřekonatelné Cuba Libre. Havana Club 3 Aňos tvoří také základ našeho signature drinku Almond Cigar, se kterým vyhrál před osmnácti lety majitel Bugsy’s Baru Václav Vojíř druhé místo v Havana Club Grand Prix na Kubě. Naši hosté ten koktejl dodnes milují, přestože je se svými třemi ingrediencemi jednoduchý. Je dokonalý a nic víc nepotřebuje. A přesně takový je i tento bílý rum,“ říká barman Milan Zaleš z pražského Bugsy’s Baru.

Kouzlo Havana Club 3 Aňos spočívá v její výrobě. Za komplexní chuť a vůni mohou tři roky zrání v sudech z bílého dubu. Také proto má výsledná barva zlatistvý odstín, přestože jde o bílý třtinový rum.

 

Inspirujte se barmany, kteří procestovali celý svět a pozvěte své přátele na originální kubánský koktejl Floridita Daiquiri.

Receptura:

Floridita Daiquiri

Vychutnejte si ledové Daiquiri tak, jak bylo připraveno a vytvořeno ve Floriditě, legendárním havanském baru, proslulým barmanem Constantem Ribalaiguaou v roce 1937.

Ingredience:

  • 2 kávové lžičky třtinového cukru
  • šťáva z poloviny limety
  • několik kapek likéru Maraschino
  • 1 šálek drceného ledu
  • 6 cl rumu Havana Club Añejo 3 Años
  • Ostatní: mixér, sklenice: Martini / V-shape

Příprava:

Do mixéru vložíme drcený led, přidáme všechny ingredience, promixujeme a celý obsah mixéru nalijeme do vychlazené koktejlové sklenice a ozdobíme.

Právě kapky Maraschino je specialita baru Floridita. Standardní Dauquiri připravíte bez tohoto likéru.

 

Více zde: www.havanaclub.cz, www.pijsrozumem.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší recepty z čerstvých jahod na jednom místě!

Na území Čech se začaly jahody pěstovat poměrně pozdě, až v 19 století a to nejprve v okolí Neveklova na Benešovsku. O rozšíření jahod v Čechách se postaral Rudolf Strimpl. V roce 1896 si nechal od přítele z Ameriky poslat první sadbu polních jahod. Od té doby jahody v Česku zdomácněly. Čerstvé jahody, jako surovina, dnes patří neodmyslitelně do stovky skvělých receptů. My jsme pro vás vybrali pár těch TOP receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Kuřecí burger třikrát jinak a vždy na jedničku!

Byly doby, kdy opekání buřtů bylo vrcholem letního grilování, ale naštěstí ty doby jsou dávno pryč. Češi se stali přeborníky v grilování různých druhů mas, uzenin, zeleniny, ovoce, sýrů a dokonce i sladkostí. Pokud jste fanouškem grilování tak jistě víte, co všechno je potřeba pro dokonalý gurmánský zážitek zajistit! Nejde jen o značku grilu a grilovací um kuchaře, protože výslednou chuť a neopakovatelný zážitek z jídla, tvoří právě kvalitní suroviny. Ty není tak jednoduché v dnešní době vybrat, proto je dobré se inspirovat spolehlivými značkami jako je např. Drůbežářský závod Klatovy.

číst dále ...

Probuďte se do jara. Tradiční recepty z kvalitních sezónních surovin, které osvěží vaše smysly

Jaro je v plném proudu. Čas obnovy a nových začátků. Příroda je v rozpuku a na našich loukách se objevuje spousta bylinek a dalších surovin, které jsou skvělým pomocníkem i v gastronomii. Je tedy ideální čas na tradiční čerstvé recepty plné barev, chutí a pestrosti, které nejenom zahřejí, ale okoření každý jarní den. A jak to udělat, aby se vaše kulinární umění stalo fenoménem? Vařte či pečte z těch nejkvalitnějších surovin a výrobků, které poznáte podle log kvality na obalech, jako je například Klasa, Regionální potravina nebo BIO.

číst dále ...

Sírovec – podle Angličanů kuře z lesa

V květnu se začíná objevovat na živých i mrtvých kmenech stromů sírovec žlutooranžový – Leatiporus sulphureus (starší české názvy rovněž – chorošovec sírový, choroš sírový). Je to jednoletá, dřevokazná houba z čeledi chorošovitých (Polyporacea). Jde o kosmopolitní druh, což znamená, že roste na celém světě. Sírovec nejčastěji v kuchyni upravujeme povařením v osolené vodě, vodu můžeme i ochutit, například Podravkou, ovšem ideální je vývar z kostí. Nejčastější úprava sírovce je připravit ho jako klasický řízek. Jeho dužnina se nakrájí na 1 cm silné plátky a obalí v trojobalu, chutí pak připomíná kuřecí maso, proto ten nadpis!

číst dále ...

TIP – Snadný chleba na prázdniny

Koupit si čerstvý chléb z kvalitních přísad nemusí být během letních prázdnin na chalupě úplně hračka. Ale co kdybyste takový chléb mohli mít úplně kdykoli nehledě na den v týdnu a čas? Stačí si s sebou zabalit připravenou pečící směs bez konzervantů i éček od Pernerky. Pečící směs pro snadnou přípravu chleba Pernerka stačí pouze doplnit vodou, vytvořit těsto, nechat vykynout a následně upéct. Čerstvý chléb z kvalitní mouky si tak můžete upéct kdykoli.

číst dále ...

Kdo negriluje, není Čech: Jak si u grilu neuříznout ostudu

Nažhavený gril, naložené šťavnaté maso, nakrájená zelenina… A pak okamžik hrůzy, kdy jistíte, že jste maso nedopekli, zelenina je oproti tomu už černá a návštěva pozvaná na propečený burger bude zřejmě o chlebu. I grilování má svá pravidla, která je dobré znát, ještě než si uvážete kolem pasu stylovou zástěru. Naučte se grilovat jako profesionál!

číst dále ...

Vyrazte poslední květnový víkend za kuchařskými hvězdami na Eats and Beats festival

Jste fanoušky kvalitního jídla a dobré hudby? Pak o víkendu od 26. do 28. května vyrazte na unikátní Eats and Beats food festival, který proběhne v nákupním centru Metropole Zličín. Nenechte si ujít exkluzivní propojení kvalitního jídla, dobré hudby a nekonečné zábavy, které přináší Eats and Beats food festival nákupního centra Metropole Zličín. Kromě skvělého jídla z rozmanitých foodtracků a stánků se mohou návštěvníci festivalu těšit také na dvě kuchařské hvězdy. V sobotu 27. 5. se od 13:00 do 15:00 na centrálním náměstí představí známý šéfkuchař a bývalý porotce soutěže MasterChef Marek Raditsch, v neděli ve stejný čas a na stejném místě předvede své kuchařské dovednosti současný porotce soutěže MasterChef a kulinářské eso Jan Punčochář.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy