REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Namíchejte si pravý kubánský koktejl

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

PR - Havana clubHola, Havana Club 3 Aňos! Jen jeden jediný bílý rum používají do koktejlů barmani ve městě La Havana. Má specifickou barvu, vůni i chuť a právě díky němu jsou jejich kubánské koktejly tak návykové. Jmenuje se Havana Club Anějo 3 Aňos a pokud se chcete i u sebe doma občas cítit jako na Kubě, měli byste se seznámit.


PR - Havana clubŠpičkoví barmani na Kubě dobře vědí, co je pro jejich drinky a hosty nejlepší. Cuba Libre, Mojito anebo Daiquiri, které si dáte v tamním plážovém baru, tak často chutnají „nějak jinak“. Lépe. A opravdu za to může základní ingredience Havana Club Anějo 3 Aňos. S tímto ikonickým bílým rumem se ale můžete setkat i ve vyhlášených českých barech, kde často bývá základem celé řady skvělých koktejlů. A barmani, které ve svých oblíbených večerních destinacích potkáváte, jej doporučují i pro míchání drinků v domácím prostředí.

Můžete z něj udělat nejlépe vybalancované Daiquirí, které nádherně voní, ale má i říz. Namícháte s ním nepřekonatelné Cuba Libre. Havana Club 3 Aňos tvoří také základ našeho signature drinku Almond Cigar, se kterým vyhrál před osmnácti lety majitel Bugsy’s Baru Václav Vojíř druhé místo v Havana Club Grand Prix na Kubě. Naši hosté ten koktejl dodnes milují, přestože je se svými třemi ingrediencemi jednoduchý. Je dokonalý a nic víc nepotřebuje. A přesně takový je i tento bílý rum,“ říká barman Milan Zaleš z pražského Bugsy’s Baru.

Kouzlo Havana Club 3 Aňos spočívá v její výrobě. Za komplexní chuť a vůni mohou tři roky zrání v sudech z bílého dubu. Také proto má výsledná barva zlatistvý odstín, přestože jde o bílý třtinový rum.

 

Inspirujte se barmany, kteří procestovali celý svět a pozvěte své přátele na originální kubánský koktejl Floridita Daiquiri.

Receptura:

Floridita Daiquiri

Vychutnejte si ledové Daiquiri tak, jak bylo připraveno a vytvořeno ve Floriditě, legendárním havanském baru, proslulým barmanem Constantem Ribalaiguaou v roce 1937.

Ingredience:

  • 2 kávové lžičky třtinového cukru
  • šťáva z poloviny limety
  • několik kapek likéru Maraschino
  • 1 šálek drceného ledu
  • 6 cl rumu Havana Club Añejo 3 Años
  • Ostatní: mixér, sklenice: Martini / V-shape

Příprava:

Do mixéru vložíme drcený led, přidáme všechny ingredience, promixujeme a celý obsah mixéru nalijeme do vychlazené koktejlové sklenice a ozdobíme.

Právě kapky Maraschino je specialita baru Floridita. Standardní Dauquiri připravíte bez tohoto likéru.

 

Více zde: www.havanaclub.cz, www.pijsrozumem.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

Kapusta, polníček a řeřicha. Pusťte jaro do své kuchyně

Kvetoucí stromy a zpívající ptáci nám dávají jasně najevo, že je jaro už konečně tady. Kromě sluníčka a probouzející se přírody už také vykukuje první zelenina. Je tak nejvyšší čas dát sbohem vydatným a hutným pokrmům a otevřít se lehčím variantám. Mladá jarní zelenina vesměs nevyžaduje žádné složité úpravy a její chuť vynikne i krátkým varem. Báječná je však i zasyrova. Představíme vám 3 druhy zeleniny, které by neměly chybět v žádném jarním salátu.

číst dále ...

Maso a grilování: Kam pro ten nejlepší kus?

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger – steakových partií masa existuje několik, a ne každý se hodí na vše. Kritérií, podle kterých vybírat, je nepřeberné množství. Pokud si budete chtít při prvních jarních grilovačkách připravit lahodný steak, měli byste zvolit opravdu pěkně vyzrálý kus masa. Nezapomínejte, že s čím kvalitnějšími ingrediencemi pracujete, o to lepší bude výsledek.

číst dále ...

Ořechové krémy jako součást zdravého jídelníčku: Jak poznat ten kvalitní?

Když se řekne oříškový krém, spousta z nás si s ním spojuje mlsání, a proto se mylně domníváme, že bychom se mu měli spíše vyhýbat. Přitom pokud si vyberete kvalitní ořechové máslo a dáte si pozor na množství, přinese vám i řadu benefitů.

číst dále ...

Přivítejte jaro skleničkou květinového vína

Možná jste již zaexperimentovali s víny z jiného ovoce než z hroznů, ale co vína z květin? Nejen na českém trhu působí stále jako jeden z nejčerstvějších přírůstků, přitom jejich historie není o nic kratší než u tradičního vína. Za ochutnání rozhodně stojí. Ostatně s přicházejícím jarním obdobím je právě láhev dobře vychlazeného květinového vína tou, po které sáhnete, pokud chcete dny plné slunce a pučících stromů pořádně přivítat.

číst dále ...

Lahodný kozí sýr, jak ho neznáte. Připravte si lehký jarní oběd, který vás zasytí

Teplejší počasí si žádá odlehčené pokrmy. Pokud patříte k těm, které salát nezasytí, zkuste si ho trošku vylepšit a doplnit o kvalitní kozí sýr. Dodá jídlům nezvyklé lahodnou příchuť, a navíc ho ocení i ti, kteří si třeba kravskou verzi dopřát nemohou. Rozhodně se nehodí jen do salátů, vynikající je také na grilu.

číst dále ...

Svátky jara jinak aneb chutné velikonoční recepty nejen pro vegany

Svátky jara už jsou téměř za dveřmi a vy pomalu začínáte přemýšlet nad tím, čím letos ozvláštníte sváteční tabuli? Nebojte se experimentovat, zatímco na Vánoce bývá menu zpravidla téměř neměnné, Velikonoce dávají mnohem větší prostor vyzkoušet něco nového. Potřebnou inspiraci najdete v receptech na chutné velikonoční menu od České veganské společnosti, které milé překvapí i zapřisáhlé masožravce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy