REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Novinka na trhu: Palivo pro nervy a svaly s příchutí jablka a skořice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tisková zpráva: Havířov 29. října 2012 – Pastilky hroznového cukru Intact v roličce dostaly novou jablko-skořicovou příchuť a atraktivní vánoční obal. Tento rychlý dodavatel energie bude k dostání výhradně v lékárnách, kam jej distribuuje česká společnost Naturprodukt CZ. Oblíbený hroznový cukr značky Intact je na trhu od roku 1992 a má aktuálně 23 různých příchutí. Hroznový cukr je ideálním zdrojem energie při únavě, vyčerpání nebo rekonvalescenci.


Gastronomické zajímavosti z domova„Při zátěži v práci, ve škole nebo sportovních aktivitách má náš organismus vysokou spotřebu energie. Klesne nám hladina cukru v krvi, což má za následek pokles výkonu a sníženou koncentraci. O okamžitý přísun energie se postará dextróza (hroznový cukr). Pro lidský organismus jde o základní cukr, který orgány využívají k získání energie,“ říká produktová manažerka hroznového cukru Intact Edita Kravčíková.

V jedné roličce o hmotnosti 40 g je 17 na jazyku rozpustných pastilek hroznového cukru s jablko-skořicovou příchutí. Vánoční balení je k dostání výhradně v lékárnách za doporučenou prodejní cenu 19,70 Kč.

Víte, že:

• Lidské tělo čerpá energii z cukrů a nejlépe dostupným je hroznový cukr (dextróza).

• Hroznový cukr se dostane z úst do krevního řečiště do 2 minut.

• Hroznový cukr je nejrozšířenější monosacharid (jednoduchý cukr) a vyskytuje se zejména v hroznovém víně nebo v medu.

• Intact hroznový cukr obsahuje čistou dextrózu, která se postará o okamžitý přísun energie.

• Některé příchutě pastilek hroznového cukru Intact jsou obohacené o vitamín C (1 pastilka obsahuje 120 mg vitaminu C = 150 % doporučené denní dávky).

Historie hroznového cukru:

• V roce 1792 Johann Tobias Lowitz (německo-ruský chemik a farmaceut) odkrývá poprvé hroznový cukr jako další monosacharid v hroznu vína.

• V roce 1838 Jean Baptiste Dumas dává hroznovému cukru odborný název „glukóza“ (z řeckého slova glykos = sladký).

• Friedrich August Kekulé von Stradonitz přiděluje hroznovému cukru nový odborný výraz „dextróza“.

Poznámka redakce:

Společnost Naturprodukt CZ s.

r.

o. Havířov je tradiční český dodavatel přírodních produktů, doplňků stravy a léčivých přípravků. Tato distribuční a výrobní společnost působí na českém trhu již 20 let. Široké portfolio produktů zahrnuje léčivé přípravky, doplňky stravy, vitamíny, zdravotnické prostředky, medicinální ústní hygienu a přírodní léčebnou kosmetiku pro děti i dospělé. Mezi nejznámější značky patří: Lacalut (péče o zuby), Dr.

Theiss (bylinné přípravky), Doliva (přírodní kosmetika), Allga San (přírodní kosmetika), Mucoplant (léčivé přípravky), Additiva (vitamínové přípravky) a Intact (hroznový cukr), Bübchen (dětská kosmetika).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

7 důvodů proč pít MatchaTea

MatchaTea je hitem poslední doby. I když tradičně byl tento zelený nápoj součástí zenových buddhistických obřadů v Japonsku, dnes jej pijí lidé po celé Evropě. Ptáte se proč? Dáme vám hned 7 odpovědí.

číst dále ...

Víte, čím si sladíte život? Vyznejte se v cukrech a sladidlech

Mnoho z nás miluje sladké a „oslazuje si život“ s různými dobrotami. Cukry a sladidla nás lákají v mnoha svých podobách. Pokud patříte mezi sladkomilce a rádi byste se více dozvěděli, čímpak si život oslazujete, následující řádky vám pomohou lépe se v cukrech a sladidlech vyznat.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Kapary, delikatesa, která obohatí salát, tapas nebo pomazánku

Kapary, zelené cosi, s nímž si mnoho lidí neví rady. Co to je? A kam se hodí? Kapary jsou nerozvinutá poupata kapary trnité, která roste nejčastěji ve Středomoří, ale také v Asii. Jedná se o keř, který roste v puklinách skal nebo zídek, a proto bývá mnohdy považován za plevel. Ale chyba lávky, kapary jsou vynikající přísada do nejrůznějších pokrmů.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

MatchaTea: Valentýnské recepty

Den svatého Valentýna je v Česku poměrně oblíbeným svátkem, a tak se okolo 14. února všechno kolem barví do růžových a červených odstínů. Už vás tyhle barvy nebaví? Zkuste na to letos jít jinak a vsaďte na zelenou s MatchaTea!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy