REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Novinka na trhu: Palivo pro nervy a svaly s příchutí jablka a skořice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tisková zpráva: Havířov 29. října 2012 – Pastilky hroznového cukru Intact v roličce dostaly novou jablko-skořicovou příchuť a atraktivní vánoční obal. Tento rychlý dodavatel energie bude k dostání výhradně v lékárnách, kam jej distribuuje česká společnost Naturprodukt CZ. Oblíbený hroznový cukr značky Intact je na trhu od roku 1992 a má aktuálně 23 různých příchutí. Hroznový cukr je ideálním zdrojem energie při únavě, vyčerpání nebo rekonvalescenci.


Gastronomické zajímavosti z domova„Při zátěži v práci, ve škole nebo sportovních aktivitách má náš organismus vysokou spotřebu energie. Klesne nám hladina cukru v krvi, což má za následek pokles výkonu a sníženou koncentraci. O okamžitý přísun energie se postará dextróza (hroznový cukr). Pro lidský organismus jde o základní cukr, který orgány využívají k získání energie,“ říká produktová manažerka hroznového cukru Intact Edita Kravčíková.

V jedné roličce o hmotnosti 40 g je 17 na jazyku rozpustných pastilek hroznového cukru s jablko-skořicovou příchutí. Vánoční balení je k dostání výhradně v lékárnách za doporučenou prodejní cenu 19,70 Kč.

Víte, že:

• Lidské tělo čerpá energii z cukrů a nejlépe dostupným je hroznový cukr (dextróza).

• Hroznový cukr se dostane z úst do krevního řečiště do 2 minut.

• Hroznový cukr je nejrozšířenější monosacharid (jednoduchý cukr) a vyskytuje se zejména v hroznovém víně nebo v medu.

• Intact hroznový cukr obsahuje čistou dextrózu, která se postará o okamžitý přísun energie.

• Některé příchutě pastilek hroznového cukru Intact jsou obohacené o vitamín C (1 pastilka obsahuje 120 mg vitaminu C = 150 % doporučené denní dávky).

Historie hroznového cukru:

• V roce 1792 Johann Tobias Lowitz (německo-ruský chemik a farmaceut) odkrývá poprvé hroznový cukr jako další monosacharid v hroznu vína.

• V roce 1838 Jean Baptiste Dumas dává hroznovému cukru odborný název „glukóza“ (z řeckého slova glykos = sladký).

• Friedrich August Kekulé von Stradonitz přiděluje hroznovému cukru nový odborný výraz „dextróza“.

Poznámka redakce:

Společnost Naturprodukt CZ s.

r.

o. Havířov je tradiční český dodavatel přírodních produktů, doplňků stravy a léčivých přípravků. Tato distribuční a výrobní společnost působí na českém trhu již 20 let. Široké portfolio produktů zahrnuje léčivé přípravky, doplňky stravy, vitamíny, zdravotnické prostředky, medicinální ústní hygienu a přírodní léčebnou kosmetiku pro děti i dospělé. Mezi nejznámější značky patří: Lacalut (péče o zuby), Dr.

Theiss (bylinné přípravky), Doliva (přírodní kosmetika), Allga San (přírodní kosmetika), Mucoplant (léčivé přípravky), Additiva (vitamínové přípravky) a Intact (hroznový cukr), Bübchen (dětská kosmetika).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy