REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Novinka na trhu: Palivo pro nervy a svaly s příchutí jablka a skořice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tisková zpráva: Havířov 29. října 2012 – Pastilky hroznového cukru Intact v roličce dostaly novou jablko-skořicovou příchuť a atraktivní vánoční obal. Tento rychlý dodavatel energie bude k dostání výhradně v lékárnách, kam jej distribuuje česká společnost Naturprodukt CZ. Oblíbený hroznový cukr značky Intact je na trhu od roku 1992 a má aktuálně 23 různých příchutí. Hroznový cukr je ideálním zdrojem energie při únavě, vyčerpání nebo rekonvalescenci.


Gastronomické zajímavosti z domova„Při zátěži v práci, ve škole nebo sportovních aktivitách má náš organismus vysokou spotřebu energie. Klesne nám hladina cukru v krvi, což má za následek pokles výkonu a sníženou koncentraci. O okamžitý přísun energie se postará dextróza (hroznový cukr). Pro lidský organismus jde o základní cukr, který orgány využívají k získání energie,“ říká produktová manažerka hroznového cukru Intact Edita Kravčíková.

V jedné roličce o hmotnosti 40 g je 17 na jazyku rozpustných pastilek hroznového cukru s jablko-skořicovou příchutí. Vánoční balení je k dostání výhradně v lékárnách za doporučenou prodejní cenu 19,70 Kč.

Víte, že:

• Lidské tělo čerpá energii z cukrů a nejlépe dostupným je hroznový cukr (dextróza).

• Hroznový cukr se dostane z úst do krevního řečiště do 2 minut.

• Hroznový cukr je nejrozšířenější monosacharid (jednoduchý cukr) a vyskytuje se zejména v hroznovém víně nebo v medu.

• Intact hroznový cukr obsahuje čistou dextrózu, která se postará o okamžitý přísun energie.

• Některé příchutě pastilek hroznového cukru Intact jsou obohacené o vitamín C (1 pastilka obsahuje 120 mg vitaminu C = 150 % doporučené denní dávky).

Historie hroznového cukru:

• V roce 1792 Johann Tobias Lowitz (německo-ruský chemik a farmaceut) odkrývá poprvé hroznový cukr jako další monosacharid v hroznu vína.

• V roce 1838 Jean Baptiste Dumas dává hroznovému cukru odborný název „glukóza“ (z řeckého slova glykos = sladký).

• Friedrich August Kekulé von Stradonitz přiděluje hroznovému cukru nový odborný výraz „dextróza“.

Poznámka redakce:

Společnost Naturprodukt CZ s.

r.

o. Havířov je tradiční český dodavatel přírodních produktů, doplňků stravy a léčivých přípravků. Tato distribuční a výrobní společnost působí na českém trhu již 20 let. Široké portfolio produktů zahrnuje léčivé přípravky, doplňky stravy, vitamíny, zdravotnické prostředky, medicinální ústní hygienu a přírodní léčebnou kosmetiku pro děti i dospělé. Mezi nejznámější značky patří: Lacalut (péče o zuby), Dr.

Theiss (bylinné přípravky), Doliva (přírodní kosmetika), Allga San (přírodní kosmetika), Mucoplant (léčivé přípravky), Additiva (vitamínové přípravky) a Intact (hroznový cukr), Bübchen (dětská kosmetika).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

6 tipů na bezpečný detox

Střevo je branou do těla. Prochází jím vše, co zkonzumujeme a většina z toho se zde také vstřebává. Jakékoliv poškození či disbalance střevní mikroflóry se může ošklivě podepsat na našem zdraví a potažmo psychice. Nový rok je ideální čas začít očistu těla a dobít energii na vše nadcházející. Držte se těchto jednoduchých 6 tipů a detox pro vás bude radostí.

číst dále ...

Jaký nápoj nejvíce přes den pijete?

Dostatečný příjem vody, ale i jiných tekutin, je pro naše tělo nezbytné a pomáhá nám v mnoha ohledech. Ano je důležité pít, ideálně pak postupně, během celého dne a dodržovat tak pitný režim. Ale co většina z nás vlastně přes den pije? Je to jen obyčejná voda, litry kávy nebo si dopřáváme nějaké kupované sladké nápoje?

číst dále ...

Nápadité recepty, díky nimž zase dopnete kalhoty

Leden, do kalhot vlezem. I tak bychom si mohli s nadsázkou poupravit známou českou pranostiku. Vánoční hodování se na nás totiž většinou podepíše a v prvním měsíci roku můžeme mít problém dopnout pásek, kalhoty, sukni… Navíc se zase proměnily naše chutě a my toužíme po něčem vyloženě lehkém, nepříliš mastném. Pozor, to ovšem neznamená, že to nebude dobré! Pokud je pokrm nabitý kvalitními surovinami, které poznáte také díky značkám kvality (např. Klasa, Regionální potravina nebo Bio), zažijete chuťové orgie. A navíc pak budete mít v bříšku jako v pokojíčku. Pojďme na to.

číst dále ...

Suchej únor? Tak na ten se napijem – nealkoholický Hrozňáček od Rybízáku k tomu přímo vybízí

Únor se v České republice zapsal jako měsíc bez alkoholu. Pokud neradi trháte partu, ale chuť vína by vám chyběla, přesedlejte v únoru na nealkoholické ovocné víno. V sortimentu české značky Rybízák najdete výborné víno Hrozňáček – chutná skvěle, ale je bez alkoholu.

číst dále ...

Cena medu zůstane i přes velký nedostatek českého lesního medu stejná, očekává se rekordní zájem

Český lesní med koncem ledna v obchodech dojde z důvodu špatné snůšky, komentuje situaci Milan Špaček z firmy Medokomerc, která je největším tuzemským zpracovatelem medu. Včely vyprodukovaly v roce 2020 nejméně medu za posledních 20 let.

číst dále ...

Vliv olivového oleje na vaše zdraví

Právě v této době je vhodné věnovat zvýšenou pozornost a péči svému zdraví. Již Homér označoval olivový olej za tekuté zlato, a to ještě zdaleka neměl k dispozici tolik vědeckých studií, jako máme my dnes. Pravidelné užívání olivového oleje je vhodné nejen pro prevenci civilizačních chorob, jako je rakovina a cukrovka, ale koriguje i hladinu cholesterolu nebo chrání krevní oběh. A jak jistě víte, lze ho užívat nejen vnitřně, ale také na tělo nebo vlasy.

číst dále ...

Stylové streetfoodové recepty pro vás a vaše přátele

Na streetfoodové dobroty, které důvěrně znáte z trhů a festivalů, už nemusíte čekat! Šikovné a známé české food-blogerky Markéta v troubě a S vášní pro jídlo, pro vás připravily chutné a jednoduché recepty s McCain hranolky Crispers, které jsou jako vystřižené ze streetfoodového jídelního lístku. Recepty jsou připravené i v duchu dalších trendů: uvědomělého vaření a neplýtvání jídlem. Oba trendy vybízí připravovat jídlo ze surovin, které máme běžně doma a když nevyužijeme celé balení některé potraviny, můžeme si ji nechat na jindy. Pozvěte přátele, rodinu a vychutnejte si spolu streetfoodové pokrmy v pohodlí domova.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy