REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Méně vyhozeného jídla, křivá zelenina v obchodech a menší porce v restauracích. Svět bojuje proti plýtvání jídlem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Obchody v Česku jsou zodpovědné jen za 15 % vyhozeného jídla. Nejvíce znehodnocených potravin připadá na výrobce a spotřebitele. Hlad má velké oči. Je to sice otřepané české přísloví, ale přesně dokumentuje stále aktuálnější globální problém – plýtvání jídlem …


Na zbytečné vyhazování potravin upozornil na svém blogu známý miliardář a filantrop Richard Branson. Majitele společnosti Virgin Group zaskočilo, kolik jídla strávníci v restauracích nechávají na talíři, a nabízí řešení – menší porce. Jeho restaurace už koncept zavedly. Hladoví zákazníci přitom neodejdou s prázdným žaludkem, mohou si bezplatně přidat.

Více se dozvíte po kliknutí na okno Facebooku!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy