Těšíte se na velikonoční mazanec? Udělejte ho letos netradičně v podobě velikonočního věnce z kynutého těsta. Jak na to prozradí šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Dozvíte se recept na kynuté těsto na mazanec, jak udělat dolíky do pečeného věnce, aby v nich pak mohly sedět kraslice, i jak sladký věnec uplést, aby držel pěkně tvar. Letošní Velikonoce tak budou tradiční a neobvyklé zároveň.
Suroviny: – 35 g droždí – 120 g cukru krystal – 250 ml plnotučného mléka – 120 g másla – 3 žloutky – 600 g polohrubé mouky + na pomoučnění – 2 lžíce rozinek namočených v tuzemáku – 1 lžíce mandlí bez slupky – 1 lžíce tuzemáku – 1 lžička soli – 1 vanilkový cukr – 1 vejce „M” na potření – 1 lžíce mandlových lupínků na posypání.