REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lokální suroviny, perfektní maso a vůně severních moří. Bageterie Boulevard připravila nové Dánské Chef menu a novinku v podobě degustačního menu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bageterie Boulevard uvádí nové Chef menu, tradičně připravené ve spolupráci se světovým šéfkuchařem. Tentokrát představuje vybrané pokrmy z dánské kuchyně, které pro Bageterii připravil skandinávský šéfkuchař Lars Sjöstrand. Zákazníci mohou vybírat ze tří nových dánských baget a polévky. Atraktivní novinkou je pak degustační menu, které umožňuje zvolit si dvě rozdílné příchutě baget. V rámci řady Balanced calories nabídne Bageterie i dánskou obdobu chlebíčku a wrap plný typicky dánských surovin.


Po letním izraelském menu Bageterie Boulevard představuje menu dánské, které pro ni sestavil Lars Sjöstrand. Jeho profesní kariéra kuchaře začala již při povinné základní službě, kdy vařil na ledoborci. Má za sebou kulinářské zkušenosti z Dánska a Švédska a v 90. letech se usadil v Praze, kde vedl restaurace jako Planet Hollywood, Isabella v hotelu Bellagio nebo Chez Marcel. V současnosti působí v Danielas by Barock.

 

 

Nové Chef menu přibližuje českým zákazníkům nepříliš známou dánskou kuchyni, která vychází ze zvyklosti používat lokální suroviny, jejichž dostupnost ovlivňuje krátké léto, chladnější podnebí a blízkost moře. Součástí dánské kuchyně jsou již po staletí mořské plody a ryby, zelenina, která zvládá i chladnější počasí, a také červené maso. S českou kuchyní pak Dány pojí velká obliba vepřového masa.

Vybírat si lze tentokrát dokonce ze tří rozdílných baget. První je Dánský roastbeef s tradiční dánskou remuládou s kapary, balsamico cibulkou a rukolou. Bageta Pork polse je nacpaná pečeným vepřovým masem s křupavou kůrkou, které je pro Dánsko typické. Dochucuje ji dresing ze sladké hořčice, salát z červeného zelí a chuťově zajímavý kmínový sýr. Poslední bageta se jmenuje stejně jako jedno z nejtradičnějších dánských jídel – Frikadeller. To svým vzhledem připomíná naše karbanátky a do jisté míry se jedná o gastronomickou konkurenci švédských masových kuliček. Frikadeller v Bageterii Boulevard jsou připraveny z vepřového masa a kousky modrého sýra. Recepturu doplňuje remuláda z červené řepy a křupavá cibulka.

Tradiční součástí sezónního Chef menu je také polévka. Tentokrát je z mušlí, kukuřice a smetany, a dozdobena restovanými slávkami.

Úplnou novinkou na pultech Bageterie Boulevard je degustační menu. V jeho rámci si zákazník může zkombinovat dvě poloviny baget z Chef Menu dle své momentální chuti. Ochutnat tak může vždy dvě receptury za cenu jedné bagety a rychleji tak prozkoumat zajímavosti dánské kuchyně. Jeho cena samostatně i v menu s nápojem a patatas odpovídá ceně ostatních baget.

Vyváženou řadu Balanced calories zastupuje Smørrebrød, který je dánskou obdobou našeho chlebíčku. Lars Sjöstrand do svého menu pro Bageterii Boulevard připravil příchuť makrely s tomaty. Jedná se o plátek žitného chleba s pomazánkou z makrely a rajčat, doplněný ředkvičkou a rukolou. Druhým zástupcem Balanced calories je krevetový tunnbröd. Jedná se o chlebovou placku smotanou do wrapu se salátem z krevet, červeného kaviáru, zeleného hrášku, celeru a la crème fraîche na listovém salátu little gem.

V průběhu října se pak dánské menu dostane i do kategorie Rychlovek – tedy malých baget určených pro rychlý gastronomický zážitek.

Dánské Chef Menu bude v nabídce po dobu tří měsíců na všech pobočkách Bageterie Boulevard. K jeho objednání můžete v 11 městech v ČR, a to v Praze, Brně, Ostravě, Plzni, Pardubicích, Kolíně, Kladně, Mladé Boleslavi, Teplicích, Ústí nad Labem nebo Liberci, využít rozvoz Bageterie Boulevard a vše si jednoduše objednat na webu bbdomu.cz.

 

O Bageterii Boulevard

Bageterie Boulevard je rychlé občerstvení pro náročné. Již od roku 2003 rozvíjí vlastní expres gourmet koncept, který v sobě dokáže spojit nejkvalitnější evropskou gastronomii, připravovanou výhradně z čerstvých regionálních surovin, a rychlost, která stačí tempu dnešní doby. Spolu se svými franšízanty vlastní celkově 50 poboček v českých městech i světových metropolích.

Kromě nabídky složené z baget, salátů, polévek nebo snídaní do Česka pravidelně přináší sezónní Chef menu inspirované kuchyní vybraného evropského či světového regionu a vytvořené evropskými gastronomickými špičkami. Pro všechny hlídající si linii pak nabízí speciality z řady Balanced calories.

Více se o Bageterii Boulevard a jejích novinkách se dozvíte na webu www.bb.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Mezinárodní den veganství se ve světě slaví už 26 let, letos se oficiálně připojí i české cereálie

Den, který patří rostlinnému stravování každoročně připadá na 1. listopadu. Poprvé se tento svátek slavil roku 1994, v den 50. výročí založení britské organizace Vegan Society. Ta vznikla na popud jistého Donalda Watsona, který společně s pár dalšími lidmi vystoupil z organizace Vegetarian Society, jež se odmítla zabývat problematikou mléčného průmyslu a jeho vlivu na zvířata a životní prostředí. V České republice se tomuto životnímu stylu věnuje Česká veganská společnost, která si klade za cíl snížit do roku 2040 živočišnou spotřebu o 50 %.

číst dále ...

Zatočte s chřipkou a vsaďte na bio

Přichází podzim a s ním také nechvalně známé chřipkové období. Při nemocech i nachlazeních se snažíme tělu dodat co nejvíce vitamínů, abychom mu boj s viry ulehčili. Ty nejčastěji hledáme v citrusech, ale někdy zapomínáme, že řadu vitamínů obsahuje i u nás pěstované ovoce a zelenina. Jsou jimi plodiny, které jsou základem mnoha receptů, jako například cibule a česnek, ale i ty méně často používané druhy jako je řepa, paprika nebo třeba rakytník.

číst dále ...

3 jednoduché kávové drinky, jež oslní i v domácích podmínkách

Vytvořte si chvilku pro sebe a umíchejte si jeden z nenáročných kávových nápojů, jež vás přenese zpátky do letních dnů anebo zahřeje v průběhu těch zimních.

číst dále ...

Medovina aneb nápoj z dutin baobabů

Jedním z nejstarších alkoholických nápojů je medovina. Původní název údajně pochází z gaelštiny a tímto jemně nasládlým mokem se posilovali už staří Vikingové. Dnes je považována za přírodní antibiotikum a má pozitivní vliv na tělesné i duševní zdraví. Proč byla původně považována za nápoj králů? A jakým způsobem se vyrábí?

číst dále ...

Vaříte rádi, ale bojujete s časem? Máme řešení. Božskou kuchařku

Máte občas pocit, že váš den by potřeboval nafouknout, abyste stihli uvařit dobrý oběd, večeři a upéct něco sladkého? V tom případě pro Vás máme řešení! Jedinečnou Božskou kuchařku, první svého druhu, pro zaměstnané rodiče, ale i pro svobodné a bezdětné. Zkrátka pro všechny, kteří marně hledají volné chvíle na vaření anebo jim po pozdním návratu domů už chybí energie.

číst dále ...

Ovoce v podzimních měsících? Stačí sáhnout do sáčku

Chutná a voní jako čerstvé, ale je lehčí, křupavější a při kontaktu s vodou, mlékem či jogurtem vypadá téměř jako právě utržené. Řeč je o lyofilizovaném ovoci, které stále častěji nahrazuje klasické sušené ovoce, jak jej známe. Věděli jste, že při tradičním sušení se rozpadají vitamíny A a C? Při lyofilizaci naopak zůstávají tyto látky, nezbytné k udržení tělesného zdraví, zachovány. Vsaďte s nástupem sychravých dní na sáček mrazem sušeného ovoce, ze kterého můžete mlsat jen tak nebo z něj přisypávat do snídaňových misek.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy