REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koření čtvero chutí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pod názvem „Quatre épices“ tedy česky čtvero koření se dříve skrývaly zrna z Antilských ostrovů. Voněly po skořici, hřebíčku a muškátovém oříšku.


Současné čtvero koření se skládá z těchto ingrediencí:

1 díl mletého hřebíčku
1 díl mleté skořice
1 díl nastrouhaného muškátového oříšku
2 díly bílého pepře

Směs často kuchaři doplňují čerstvými bylinkami, někdy se místo skořice přidává mletý zázvor. Hodí se do pečiva, lívanců a jiných sladkých pokrmů. Využívá se také při přípravě masa kuřecího a králičího a do paštik.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy