REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koriandr

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

… semena se uplatňují při pečení pečiva slaného i sladkého. Dále je koriandr využíván při konzervaci potravin a při výrobě destilátů k jejich kořenění. Celými semeny se dochucují ryby …


Bylinky, koření a kořenící směsiBotanický název: Koriandr setý
Lidově: Anýz štěničný, koliandr, čínská petžel, kešnec

V Asii, Číně i Jižní Ametice se používají především zelené lístky koriandru. Semena se uplatňují při pečení pečiva slaného i sladkého. Dále je koriandr využíván při konzervaci potravin a při výrobě destilátů k jejich kořenění. Celými semeny se dochucují ryby.

Koření v mleté podobě se používá na pečené maso, ryby i uzeniny. V Indii semena praží. V Thajsku se z rostliny koriandru používá kořen a to dušený s česnekem.

Bylinky, koření a kořenící směsiUžívá se proti nadýmání a pro zlepšení činnosti žaludku a střev. Ulehčuje odkašlávání. Semena se mohou žvýkat, nebo se z něj pije výluh na trávení. Silice se přidává do mastí na bolesti kloubů a svalů revmatického původu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy