REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kompot, džem nebo marmeláda?

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kompot snad pozná každý, zavařené kousky ovoce, buď ve vlastní šťávě, nebo například naložené v cukru. Ale jaký je rozdíl mezi džemem a marmeládou?


● Kompot je nepřezrálé ovoce, které se zalévá cukrovým roztokem, případně vlastní šťávou. Následuje sterilizování ve sklenicích v například v zavařovacím hrnci.

● Džem má rosolovitou konzistenci s kousky ovoce nebo s celými drobnými plody.

● Marmeláda bývá tužší než džem, obsahuje více ovocné dužniny, protože se připravuje z ovocných protlaků, neměla by obsahovat kousky ovoce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy