REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kari

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Směs jemně mletého koření původně z východní Indie.


Používá se hlavně indická, jávská a thajská varianta. Indická obsahuje více kurkumy, čili a zázvoru, jávské kari má vyšší podíl kurkumy a pepře, thajská směs má v sobě méně kurkumy a je pikantnější. Nejdůležitější složky kari směsi jsou kurkuma, kmín, zázvor, černý pepř, koriandr a kardamon. Další složky jsou římský kmín, muškátový oříšek a čili. Další koření, které se přidávají do kari jsou kopr, hořčice, bazalka, pískovce, celer, cukr, česnek a sůl.

Kari se používá do masových i zeleninových pokrmů, do omáček a polévek. Také se tato směs využívá při přípravě mletého masa, k drůbeži i rybám. Typická směs při přípravě asujských jídel.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy