REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kardamom

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

… používá se při výrobě cukrovinek, do pečiva, uzenin a kořenících směsí. Mletý pak slouží k ochucení marinád a ovocných salátů …


Bylinky, koření a kořenící směsiBotanický název: Kardamom obecný

Latinsky: Elettaria cardamomum

Původem z tropické džungle Kardamomských hor na jihozápadě Indie. Prodávají se semena nebo tobolky. Pře použitím semena z tobolek vyloupeme. Používá se při výrobě cukrovinek, do pečiva, uzenin a kořenících směsí. Mletý pak slouží k ochucení marinád a ovocných salátů. Kardamomem lze kořenit i kávu nebo čaj.

(Na jeden šálek čaje nebo kávy cca 3 celá nebo ještě lépe mletá zrnka.) Jeho aroma se nejlépe rozvine při opražení semen na tuku.

Působí při nadýmání a podporuje proces trávení. Užívá se také proti impotenci. Stimuluje krevní oběh a zabírá i na bolesti hlavy. Žvýkáním semínek se osvěží dech.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy