REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapusta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rady a tipy na přípravu kapusty.


  • Nepříjemný pach při vaření kapusty zmírníme tím, že do vody, kde vaříme kapustu, zabalíme do kousku látky krajíček chleba.
  • Růžičková kapusta určená k vaření by měla být stejně velká. Před vložením do vody nakrojíme na spodku stonku růžičky křížek, aby byly všechny růžičky stejně uvařené.
  • Kapusta vaříme vždy odkrytou, nebude cítit.
  • Kapusta je skvělá nadrobno nakrájená a osmažená na oleji, hodí se do těstovin, k masovým nudličkám i jako samotný pokrm.
  • Jsou lidé, kteří trpí nadýmavostí po kapustě. Přidáním kmínu, kopru, česneku nebo majoránky do jídla těmto potížím předejdeme.
  • Kapusta snižuje riziko rakoviny, pomáhá předcházet srdečnímu infarktu a mozkové mrtvici, upravuje krevní tlak, snižuje riziko vzniku očních zákalů, obsahuje živiny a působí proti chudokrevnosti.

Autor: Jaroslav Vašák

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy