REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jídlo jako přírodní viagra

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ponuré zimní dny mají vliv nejenom na naši náladu, ale také na naše tělo. Časté deštivé či sněhové srážky, zamračená obloha a více tmy způsobí, že se nejednou cítíme unavení. U pánů se nedostatek vitamínu D, který čerpáme ze slunce, může projevit nižší hladinou testosteronu a ztrátou libida. Chuť do života jim vrátíte jednoduše, stačí jim trochu pozměnit stravovaní a do jídelníčku vpašovat ingredience, které fungují jako přírodní viagra.


Přidejte na zelenině

Patří váš muž také mezi ty, kteří by se rádi zbavili pár přebytečných kil? Dopomozte mu k vysněnému cíli a připravte salát z čerstvých surovin. Nejenom, že si pochutná a doplní energii, navíc mu ale také pozvednete hladinu testosteronu. Postará se o to především antioxidant quercetin, jenž najdete v mnohé zelenině. Vybírat můžete ze žluté nebo červené cibule, fenyklu, koriandru, kopru, kaparů, brusinek, aronie nebo kapusty. Pomohou také listy ředkviček či šťovíku. Příznivý vliv na mužské libido má i všemi oblíbené avokádo. Připravte ho svému milému třeba v podobě ďábelských avokádových vajec se slaninou.

 

Recept: Ďábelská avokádová vejce se slaninou

Ingredience:

  • 6 vajec natvrdo
  • 1 zralé avokádo
  • 3 plátky slaniny
  • 1 lžíce koření pálivá paprika
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička hořčice
  • sůl a pepř

Postup:
Nejprve si připravíme slaninu. Plátky překrojíme a ugrilujeme do křupava. Rozpůlíme uvařená vejce a vyjmeme žloutky. V misce je smícháme s nakrájeným avokádem, olivovým olejem, paprikou, prolisovaným česnekem, hořčicí a citronovou šťávou. Směs dokořeníme solí a pepřem. Poté dohladka rozmixujeme. Na servírovací talíř připravíme uvařené vaječné bílky, které naplníme kořeněnou směsí. Dozdobíme slaninou a ihned podáváme.

 


 

Léčivý plevel a zelená viagra

Nejenom zelenina, ale i mnohé bylinky mohou pomoci, když se muži začnou měnit na rozmrzelou atrapu chlapa. Znovu na nohy je postaví nápoj z asijské či jihoevropské pískavice (řecké seno), peruánské macy nebo malajského ženšenu. Vzpruhu dodá také kotvičník zemní, kterému často zahrádkáři přezdívají léčivý plevel či zelená viagra. Rozmazleným mužským jazýčkům však čaj či bylinný výluh nemusí být vždy po chuti. Vyzrajte na ně a dvakrát denně jim přidejte na talíř mužský vitamín Primulus, který přírodniny obsahuje. Využít můžete také zralého ovoce, které ve spojení s léčivými bylinkami proměníte v chutné smoothie. To navíc poslouží jako vydatná snídaně či svačina.

 

Recept: Zelená smoothie – bomba plná energie

Ingredience:

  • 1 banán
  • 200 g listů špenátu
  • 100 ml pomerančového džusu
  • 1 lžička prášku z macy
  • 1 lžíce dýňových semínek
  • čtvrt petržele
  • 1 zralé kiwi

Postup:
Příprava smoothie je velmi jednoduchá. Veškeré ingredience oloupeme a očistíme dle potřeby, nakrájíme a rozmixujeme v hladký nápoj. Výsledné smoothie můžeme dozdobit snítkou petrželové natě.

 


 

Pusťte si do jídelníčku víc slunce

„Pojď ven, i když prší, nejsi přeci z cukru,“. Známá věta, kterou každý z nás slyšel už mnohokrát. Je pravda, že chvilková přeháňka nám jen těžko může ublížit, dlouhodobě zatažené počasí však ano. Nedostatek vitamínu D, který se nám v kůži tvoří díky slunečnímu záření, se může projevit nízkou imunitou, nemocemi dýchacích cest, vyšším tlakem či u mužů ztrátou libida. Obrňte se proti šedým zimním dnům a doplňte jídelníček o potraviny bohaté na sluneční vitamín. Přezdívané „déčko“ dodáte tučnými rybami jako je tuňák, mečoun, makrela, sardinky či losos, vejci, mléčnými výrobky nebo snídaňovými cereáliemi. Pozor však na nežádoucí cukr – nejenom, že zhoršuje vstřebávání vitaminu do těla, ale také představuje zbytečné kalorie navíc.

 

Recept: Vaječná frittata s uzeným lososem a žampiony

Ingredience:

  • 300 g žampionů
  • 1 lžíce másla
  • 8 velkých vajec
  • 50 g nadrobno nakrájené jarní cibulky
  • 350 g uzeného lososa
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • sůl a pepř

Postup:
Nejprve si předehřejeme troubu. V pánvi, kterou následně můžeme vložit do trouby, rozpustíme máslo. Přidáme na plátky pokrájené žampiony a opečeme do růžova. Dokořeníme solí a pepřem. Než se připraví houby, pustíme se do vajec. Přemístíme je do mísy a šleháme do pěny. Opatrně přidáme nadrobno pokrájenou cibulku. Následně směs přelijeme do pánve a lehce jednou či dvakrát promícháme s žampiony. Poté necháme zvolna opékat přibližně pět minut. Přidáme na kousky nakrájeného lososa a posypeme parmazánem. Pánev pak vložíme na cca dvě minuty do trouby, tak, aby se sýr stihl rozpustit, ale vejce se nevysušila. Po vyjmutí z trouby překryjeme pánev talířem a fritattu na něj vyklopíme. Servírujeme nakrájené na trojúhelníky například s tmavým pečivem.

 


 

Pokud vás zajímá více receptů a tipů, jak se „nakopnout“ a zvýšit tak i přirozeně hladinu mužského hormonu testosteron, navštivte stránky www.primulus.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy