REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jídlo jako přírodní viagra

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ponuré zimní dny mají vliv nejenom na naši náladu, ale také na naše tělo. Časté deštivé či sněhové srážky, zamračená obloha a více tmy způsobí, že se nejednou cítíme unavení. U pánů se nedostatek vitamínu D, který čerpáme ze slunce, může projevit nižší hladinou testosteronu a ztrátou libida. Chuť do života jim vrátíte jednoduše, stačí jim trochu pozměnit stravovaní a do jídelníčku vpašovat ingredience, které fungují jako přírodní viagra.


Přidejte na zelenině

Patří váš muž také mezi ty, kteří by se rádi zbavili pár přebytečných kil? Dopomozte mu k vysněnému cíli a připravte salát z čerstvých surovin. Nejenom, že si pochutná a doplní energii, navíc mu ale také pozvednete hladinu testosteronu. Postará se o to především antioxidant quercetin, jenž najdete v mnohé zelenině. Vybírat můžete ze žluté nebo červené cibule, fenyklu, koriandru, kopru, kaparů, brusinek, aronie nebo kapusty. Pomohou také listy ředkviček či šťovíku. Příznivý vliv na mužské libido má i všemi oblíbené avokádo. Připravte ho svému milému třeba v podobě ďábelských avokádových vajec se slaninou.

 

Recept: Ďábelská avokádová vejce se slaninou

Ingredience:

  • 6 vajec natvrdo
  • 1 zralé avokádo
  • 3 plátky slaniny
  • 1 lžíce koření pálivá paprika
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička hořčice
  • sůl a pepř

Postup:
Nejprve si připravíme slaninu. Plátky překrojíme a ugrilujeme do křupava. Rozpůlíme uvařená vejce a vyjmeme žloutky. V misce je smícháme s nakrájeným avokádem, olivovým olejem, paprikou, prolisovaným česnekem, hořčicí a citronovou šťávou. Směs dokořeníme solí a pepřem. Poté dohladka rozmixujeme. Na servírovací talíř připravíme uvařené vaječné bílky, které naplníme kořeněnou směsí. Dozdobíme slaninou a ihned podáváme.

 


 

Léčivý plevel a zelená viagra

Nejenom zelenina, ale i mnohé bylinky mohou pomoci, když se muži začnou měnit na rozmrzelou atrapu chlapa. Znovu na nohy je postaví nápoj z asijské či jihoevropské pískavice (řecké seno), peruánské macy nebo malajského ženšenu. Vzpruhu dodá také kotvičník zemní, kterému často zahrádkáři přezdívají léčivý plevel či zelená viagra. Rozmazleným mužským jazýčkům však čaj či bylinný výluh nemusí být vždy po chuti. Vyzrajte na ně a dvakrát denně jim přidejte na talíř mužský vitamín Primulus, který přírodniny obsahuje. Využít můžete také zralého ovoce, které ve spojení s léčivými bylinkami proměníte v chutné smoothie. To navíc poslouží jako vydatná snídaně či svačina.

 

Recept: Zelená smoothie – bomba plná energie

Ingredience:

  • 1 banán
  • 200 g listů špenátu
  • 100 ml pomerančového džusu
  • 1 lžička prášku z macy
  • 1 lžíce dýňových semínek
  • čtvrt petržele
  • 1 zralé kiwi

Postup:
Příprava smoothie je velmi jednoduchá. Veškeré ingredience oloupeme a očistíme dle potřeby, nakrájíme a rozmixujeme v hladký nápoj. Výsledné smoothie můžeme dozdobit snítkou petrželové natě.

 


 

Pusťte si do jídelníčku víc slunce

„Pojď ven, i když prší, nejsi přeci z cukru,“. Známá věta, kterou každý z nás slyšel už mnohokrát. Je pravda, že chvilková přeháňka nám jen těžko může ublížit, dlouhodobě zatažené počasí však ano. Nedostatek vitamínu D, který se nám v kůži tvoří díky slunečnímu záření, se může projevit nízkou imunitou, nemocemi dýchacích cest, vyšším tlakem či u mužů ztrátou libida. Obrňte se proti šedým zimním dnům a doplňte jídelníček o potraviny bohaté na sluneční vitamín. Přezdívané „déčko“ dodáte tučnými rybami jako je tuňák, mečoun, makrela, sardinky či losos, vejci, mléčnými výrobky nebo snídaňovými cereáliemi. Pozor však na nežádoucí cukr – nejenom, že zhoršuje vstřebávání vitaminu do těla, ale také představuje zbytečné kalorie navíc.

 

Recept: Vaječná frittata s uzeným lososem a žampiony

Ingredience:

  • 300 g žampionů
  • 1 lžíce másla
  • 8 velkých vajec
  • 50 g nadrobno nakrájené jarní cibulky
  • 350 g uzeného lososa
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • sůl a pepř

Postup:
Nejprve si předehřejeme troubu. V pánvi, kterou následně můžeme vložit do trouby, rozpustíme máslo. Přidáme na plátky pokrájené žampiony a opečeme do růžova. Dokořeníme solí a pepřem. Než se připraví houby, pustíme se do vajec. Přemístíme je do mísy a šleháme do pěny. Opatrně přidáme nadrobno pokrájenou cibulku. Následně směs přelijeme do pánve a lehce jednou či dvakrát promícháme s žampiony. Poté necháme zvolna opékat přibližně pět minut. Přidáme na kousky nakrájeného lososa a posypeme parmazánem. Pánev pak vložíme na cca dvě minuty do trouby, tak, aby se sýr stihl rozpustit, ale vejce se nevysušila. Po vyjmutí z trouby překryjeme pánev talířem a fritattu na něj vyklopíme. Servírujeme nakrájené na trojúhelníky například s tmavým pečivem.

 


 

Pokud vás zajímá více receptů a tipů, jak se „nakopnout“ a zvýšit tak i přirozeně hladinu mužského hormonu testosteron, navštivte stránky www.primulus.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Vynikající kozí sýr třikrát jinak!

Léto a lehké pokrmy patří neodmyslitelně k sobě. Zkuste si vaše oblíbené jídlo ozvláštnit přídavkem kozího sýra. Nejen, že dodá lahodnou chuť, ale také je vhodný pro ty, kteří trpí intolerancí na kravskou bílkovinu. Kozí sýr najde uplatnění při grilovačce či na slano s palačinkou. Výborný je také v kombinaci s bramborami.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Apfelkiechl a štrúdl aneb Když přichází jablečný čas

Jablko patří mezi nejoblíbenější a nejprodávanější ovoce u nás, a v některých končinách už nastává jeho sklizeň. V českých kuchyních se velmi často objevují recepty spojené právě s jablky. Ať už je to štrúdl, salát s karamelizovanými jablky nebo třeba jablečný ocet. Zatímco u nás se sklidí zhruba 230 000 tun jablek ročně, v Jižním Tyrolsku je tomu přes jeden 1 000 000 tun. Proto není divu, že každá farma Roter Hahn má své vlastní tradiční a rodinné recepty na zpracování jablek ve formě báječných domácích produktů nebo jako nějakou sladkou pochoutku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy