REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jak na nadýchané cupcaky?

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Správně upečený cupcake, který vás příjemně překvapí svým nadýchaným těstem, není samozřejmostí. Zaručených receptů na to, jak docílit nadýchaného cupcaku, naleznete mnoho. Aby se vám oblíbený dezert opravdu povedl, je dobré vědět, na co při pečení dávat pozor a jak správně postupovat. Teprve tehdy upečete ty dokonalé všemi oblíbené cupcaky s jistotou pokaždé.


Pojďme se podívat na několik důležitých tipů, které vám ukážou, že pečení cupcaků není složité. Stačí si osvojit pravidla a postupy, které vás k zaručeně lahodnému výsledku dovedou.

 

 
  1. Dodržování receptu – Při přípravě cupcaků není příliš prostoru pro odchylování se od receptu. Ten navíc bývá složen jen z několika málo ingrediencí, není tedy třeba žádnou z nich nahrazovat. Taková záměna surovin může mít dopad na kvalitu i chuť dortíků. Proto si raději předem recept nastudujte a ujistěte se, že budete mít před pečením připravené všechny ingredience přesně tak, jak recept uvádí. Je to krokem číslo jedna k tomu, aby se vám pečení povedlo. (Navíc svou kreativitu a invenci uplatníte při zdobení.)
  2. Vážení ingrediencí – Stejně tak, jako nedoporučujeme zaměňovat ingredience, není dobrým nápadem ani jejich používání od oka. I tady jde o eliminování možnosti, že se vaše snažení nevyplatí jen proto, že suroviny byly ve špatném poměru. K pečení si proto raději připravte kuchyňskou váhu a pokud máte, tak i odměřovací lžíci nebo košíček.
  3. Kvalitní ingredience jako základ – Ani v kvalitě není dobré dělat kompromisy. Připravte si takové ingredience, které máte ověřené a víte o nich, že vás nezklamou.
  4. Vždy ta správná teplota – Teplota je při pečení cupcaků královna, a to hned několikanásobná. Všechny suroviny, které se chystáte použít, by měly mít před pečením stejnou pokojovou teplotu. Když budete dortíky dávat do trouby, dbejte na to, aby už byla plně předehřátá. I samotné pečení by následně mělo probíhat přesně na tolik stupňů, kolik uvádí recept. A až budou hotové? Neumisťujte je do lednice, lépe jim v místnosti než „podchlazeným“.
  5. Zvědavost stranou – Jen za plechem s cupcaky dovřete dvířka a po pár minutách už byste chtěli zvědavě nakukovat dovnitř? Raději v sobě najděte trpělivost a nechte dortíky péct bez proudu studeného vzduchu z místnosti. Aby byl výsledek skvělý, je totiž třeba udržovat v troubě konstantní teplotu. Povolené je v polovině pečení akorát otočit plech, aby byly na všech stranách propečené stejně.
  6. Ujasněte si, co od těsta očekáváte – Těst na cupcaky existuje nespočitatelně a vy můžete vyzkoušet klidně úplně všechny. Každému totiž chutná a vyhovuje jiný typ těsta. „Ráda dělám dortové korpusy mechové a pěnové, ale pokud chci korpus vláčný, šťavnatý, je potřeba přidat tuk. Stačí pár lžic oleje, případně i jiného tuku. Tuk v těstě je také podmínkou toho, že půjdou cupcaky z košíčků dobře ven,“ dělí se o své zkušenosti cukrářka Dortisimo.cz Olga Ceralová.
 

TIP – Košíčky broskvové se zlatými hvězdičkami

Pokud si potrpíte na bezchybný a vyladěný výsledek, papírový přebal na cupcaky by měl být naprostou samozřejmostí. Hvězdičkové košíčky jsou elegantní i trochu hravé a už vidíme, jak v nich vynikne váš perfektní cupcake zdobený broskvovým krémem!

Cena za 6 ks je 40 Kč

Dostupné na www.dortisimo.cz

 

TIP – Nepřilnavá forma na mini muffiny

Plech na mini muffiny s kvalitním nepřilnavým povrchem zabrání nechtěnému připečení, a to i tehdy, když použijete jen minimum tuku. Můžete do něj také rovnou naskládat papírové košíčky a pak je jen snadno vyloupnout ven.

Cena: 259 Kč

Dostupné na www.dortisimo.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Zatočte s chřipkou a vsaďte na bio

Přichází podzim a s ním také nechvalně známé chřipkové období. Při nemocech i nachlazeních se snažíme tělu dodat co nejvíce vitamínů, abychom mu boj s viry ulehčili. Ty nejčastěji hledáme v citrusech, ale někdy zapomínáme, že řadu vitamínů obsahuje i u nás pěstované ovoce a zelenina. Jsou jimi plodiny, které jsou základem mnoha receptů, jako například cibule a česnek, ale i ty méně často používané druhy jako je řepa, paprika nebo třeba rakytník.

číst dále ...

3 jednoduché kávové drinky, jež oslní i v domácích podmínkách

Vytvořte si chvilku pro sebe a umíchejte si jeden z nenáročných kávových nápojů, jež vás přenese zpátky do letních dnů anebo zahřeje v průběhu těch zimních.

číst dále ...

Polévky vévodí podzimnímu menu, připravte si je z těch nejlepších surovin

Přišel podzim a s tím, jak stromy shazují listí, my oblékáme čím dál více vrstev. S měnícím se počasím se většinou proměňují i naše chutě. Spíš než osvěžující salát nás lákají vydatnější pokrmy a především něco, co nás pořádně zahřeje. Po návratu z krásné odpolední procházky, při které se ale podzimní sychravé počasí projevilo ve své plné síle, není nic příjemnějšího než talíř plný horké polévky. Surovin na ni je v tomto období dostatek, stačí jen vybrat ty nejlepší a jednoduše z nich vykouzlit ty nejlahodnější podzimní pochoutky.

číst dále ...

Vaříte rádi, ale bojujete s časem? Máme řešení. Božskou kuchařku

Máte občas pocit, že váš den by potřeboval nafouknout, abyste stihli uvařit dobrý oběd, večeři a upéct něco sladkého? V tom případě pro Vás máme řešení! Jedinečnou Božskou kuchařku, první svého druhu, pro zaměstnané rodiče, ale i pro svobodné a bezdětné. Zkrátka pro všechny, kteří marně hledají volné chvíle na vaření anebo jim po pozdním návratu domů už chybí energie.

číst dále ...

Ovoce v podzimních měsících? Stačí sáhnout do sáčku

Chutná a voní jako čerstvé, ale je lehčí, křupavější a při kontaktu s vodou, mlékem či jogurtem vypadá téměř jako právě utržené. Řeč je o lyofilizovaném ovoci, které stále častěji nahrazuje klasické sušené ovoce, jak jej známe. Věděli jste, že při tradičním sušení se rozpadají vitamíny A a C? Při lyofilizaci naopak zůstávají tyto látky, nezbytné k udržení tělesného zdraví, zachovány. Vsaďte s nástupem sychravých dní na sáček mrazem sušeného ovoce, ze kterého můžete mlsat jen tak nebo z něj přisypávat do snídaňových misek.

číst dále ...

Vychutnejte si podzim na vlně dýňových zákusků

Podzim je pro přírodu obdobím, kdy se před dlouhou zimou připravuje k odpočinku Ponuré počasí, pro které je typická těžká mlha zahalující zbarvené stromy, projasní dýně, královny podzimu, které se v tento čas sklízí. Barevné tykve rozzáří kuchyni a skvěle poslouží i jako dekorace domova. Dýně si ale zaslouží více pozornosti než jen skrze populární americký svátek Halloween.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy