REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

I králík se může přejíst!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nějaký čas jsme měli pěkný kousek zahrady a chovali jsme různá zvířata a mezi nimi také králíky. Kdo je chová ví, že někdy se je daří chovat jindy ne.


Jeden rok jsme měli tolik králíků, že jsem vařila každou neděli králíka na jiný způsob. Jednou byl pečený s knedlíkem a zelím, jindy na řízky s bramborovým salátem, na paprice s těstovinami. Také na svíčkovou, na divoko, jako Znojemskou pečeni, roláda, guláš, segedinský guláš a kdoví na jaký způsob ještě.

Moje dcera byla na internátě a jezdila domů na sobou a v neděli jezdila zpět. Z domu si vozila jídlo na večeři, tak měla každý týden králíka, výhoda pro ni byla, že ostatním děvčatům byl králík celkem vzácný, tak to s nimi měnila za jiná jídla.

Konečně přišel čas kdy dorostly kachny dostatečné velikosti a já upekla kachnu se zelím a knedlíkem. Všichni jsme si pochutnali a dcera dostala svou porci na večeři do skleniček. Po příjezdu na internát se děvčata hlásila o králíka a moje dcera vítězoslavně ukazovala kachnu a s nikým ji nechtěla vyměnit.

Od té doby se nám králíky už nikdy tak nepodařilo chovat a později už jsme zahradu neměli. V dnešní době je nám králík vzácný i když se dá koupit v obchodě jenže je to celkem drahé maso, tak jej moc často nekupuji.

To je pro tentokrát všechno, přeji dobrý den a zase někdy napíši.

Maruš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy