REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hlaváčová Jana

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z nejvýraznějších domácích divadelních, filmových a televizních hereček, je členkou pražského Divadla na Vinohradech. Narodila se 26. března 1938.


Herečka Hlaváčová Jana má nejraději na Štědrý den rybí polévku, smaženého kapra, bramborový salát, jablíčka v županu. Polévku připravuje o den dříve, aby se důkladně rozležela.

Jablíčka v županu

1 balíček listového těsta, 8 menších kyselejších jablíček, pikantní zavařenina (nejlépe rybízová), skořicový cukr, mouka na posypání válu, vejce na potření plechu, moučkový cukr smíchaný s vanilinovým cukrem. – Z jablíček opatrně trubičkou vykrojíme jadřinec a potom je oloupeme. Listové těsto rozválíme na plát o síle asi 4 mm a rádýlkem ho nakrájíme na čtverce velikosti jablek. Do každého čtverce položíme připravené jablko, naplníme vnitřek zavařeninou, posypeme skořicovým cukrem, okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a protilehlé konce spojíme přes jablka a pevně k sobě přitiskneme. Povrch čtverců rovněž potřeme vejcem. jablka narovnáme na plech a asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě pečeme dozlatova. Upečená jablka pocukrujeme a ještě teplé je podáváme.

Velice si oblíbila i zapečené kuře s česnekem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy