REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hudečková Eva

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vystudovala herectví na Divadelní fakultě Akademie múzických umění. Herecké profesi se věnovala do roku 1984. Ztvárnila řadu zajímavých rolí v divadle, v televizi i ve filmu, její práce byla oceněna několika cenami. Narodila se 3. prosince 1949 v Praze.


Herečka a nyní i spisovatelka Hudečková Eva (manželka hudebního virtuóza Václava Hudečka) má v oblibě pokrm s názvem

Božské kuře:

1 kuře, sůl, mletý pepř, máslo, bílé víno, lupínky čerstvého nebo sušeného estragonu, sladká smetana.

Kuře vykostíme, osolíme, opepříme, nakrájíme na malé kousky a opečeme na másle. Do půllitru bílého vína vhodíme pár lupínků čerstvého nebo sušeného estragonu a krátce povaříme. Kuře pozvolna podléváme estragonovým vínem a dusíme doměkka. Nakonec zalijeme šálkem sladké smetany. Božské kuře je výborné i druhý či třetí den, klidně se může přihřívat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy