REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hera nám pomáhá v kuchyni už 90 let

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pamatujete si ještě, jak babička s láskou hnětla těsto na koláč či bábovku? Přestože dnes ruční práci nahrazují roboti či šlehače, to podstatné se nezměnilo. Tak jako naše babičky a mámy, i my pečeme s láskou a s důvěrou v Heru, která letos oslavuje už 90. výročí. Tento tradiční a ověřený pomocník v kuchyni nám tak stále pomáhá vykouzlit klasické dezerty i moderní zákusky.


Hera je tradiční značka, která je již 90 let symbolem poctivého pečení. Její první kapitola se začíná psát roku 1928 v předválečném Československu. Tukový průmysl v té době úspěšně expandoval. Inovace výrobních technologií přinesly zlepšení kvality rostlinných tuků a zároveň snížení jejich ceny, což zajistilo možnost nákupu tuku širokým vrstvám obyvatel. Díky dlouhodobé věrnosti svých zákazníků tak historii značky Hera nepřerušila světová válka, období znárodňování, ani porevoluční změny spojené se zánikem mnoha tradičních výrobků. Rostlinný tuk Hera dodnes zůstává věrným pomocníkem každého, kdo peče s radostí.

 

 

Ano, Hera je ingredience, která tvoří základ každého těsta už takřka jedno století. Hodí se přitom na pečení sladkého i slaného pečiva. Zatím co v minulosti to byly především klasické buchty, velké koláče, dorty či perník, dnes nachází uplatnění i v moderní kuchyni, například při výrobě muffinů.

Těsto se díky Heře velmi dobře zpracovává, proto jde práce pěkně od ruky, a tak se pečení stává zábavou. Zárukou kvality tohoto produktu jsou přitom lety ověřené zkušenosti několik generací hospodyněk, které si pečení bez Hery ani nedokázali představit. Hera obsahuje 72% tuku a je dostupná v balení po 250 g a 500 g.

 

Hera 250g  k dostání za doporučenou maloobchodní cenu 24,90 Kč

Hera Máslová příchuť 250g  k dostání za maloobchodní cenu 27,90 Kč

 

Hera Máslová příchuť

Na trhu najdete kromě klasické Hery i Heru Máslová příchuť. Ta se díky vyššímu 79% obsahu tuku skvěle hodí na pečení všech možných pochoutek. Oceníte nejen to, jak rychle a jednoduše se s ní pracuje, ale i příjemnou máslovou příchuť a jemnou vůni.

Jestli máte rádi například hutné lahodné krémy, vyzkoušejte Heru Máslovou příchuť na výrobu klasického máslového krému. V krému vynikne lahodná máslová vůně a bude krásně držet tvar, co oceníte při složitějších technikách zdobení. Samozřejmě, máslovou Heru využijete i v řade dalších receptů, krémů a náplní, dokonce v těch pudingových. Zkuste například smíchat kokosový puding společně s máslovou Herou a přidejte pár kapek bílého rumu či sušených kokosových hoblinek. Výsledek vás uchvátí!

Inspiraci najdete na www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

Hollandia rozšířila počet robotů ve výrobě. Nové řešení šetří lidské zdroje a pomáhá s fyzicky namáhavou prací

Společnost Hollandia Karlovy Vary implementovala do svého výrobního závodu v Krásném údolí další robotické řešení. V současnosti tak spolu s logistickým centrem využívá celkem pět robotů. Jejich hlavní úlohou je kromě nahrazení rutinních činností i snaha o ulehčení fyzicky náročné práce zaměstnancům. Ti se tak po implementaci robotických řešení mohou věnovat jiným činnostem.

číst dále ...

Domácí kuchyně za nízkou cenu až domů. Košík.cz začal rozvážet dotovaná hotová jídla, nabídku bude měnit každý týden

Na jedné straně stovky tisíc domácností v karanténě, na straně druhé gastronomické provozy, které jsou v současnosti závislé na rozvozu potravin a mají miliony korun v nezpracovaných zásobách. Online supermarket Košík.cz proto spustil novou platformu Hotovky Košík, která umožní lidem objednávat hotové jídlo s dovozem domů pomocí kurýrů DoDo. Jídlo, které je z prvotřídních surovin, bude s ohledem na situaci prodáváno i distribuováno za nákladovou cenu, tak aby si rodiny mohly dovolit nákup vícero porcí a pro rozvoz bude mimo jiné využito také dobrovolníků. O menu budou navíc rozhodovat sami zákazníci – měnit se bude každý týden.

číst dále ...

S kuchařem po Evropě – Portugalsko: Kalamáry plněné sýrem s grilovanou zeleninou

S projektem Zrozeno v EU a ve spolupráci s kuchařem Petrem Cvanem ochutnáme tradiční pokrmy z různých koutů Evropy. Tímto video receptem se podíváme do země nacházející se na Pyrenejském poloostrově – do Portugalska.

číst dále ...

Pečivo jako čerstvé i na velikonoční pondělí

Není nad čerstvé pečivo k snídani. Ne vždy má však člověk možnost zajít ráno do pekárny a dopřát si křupavé rohlíky či chléb. Jak se tedy o pečivo postarat, aby i na Velikonoční pondělí bylo jako čerstvé? Jak pečivo skladovat, aby již druhý den nezkamenělo nebo jej nezdobila plíseň? Stačí pár jednoduchých pravidel a na pečivu bude možné si pochutnávat i několik dní po jeho nákupu.

číst dále ...

Dvanáct tisíc franků tomu, kdo dokáže konzervovat potraviny

O tom, že je dobré mít doma zásoby potravin, jsme se momentálně všichni přesvědčili. Věděl to už Napoleon Bonaparte, který se v roce 1795 rozhodl odměnit kohokoliv, kdo najde způsob, jak uchovat čerstvé jídlo pro armádu. Výzvy se tehdy chopil pařížský kuchtík, který se nechal inspirovat vínem. Proč by se jídlo nedalo udržovat v lahvích? S touto myšlenkou si nedal pokoj celých patnáct let, až přišel na princip zavařování. Ještě tentýž rok na druhé straně kanálu La Manche přišel britský obchodník s nápadem, že místo skla použije plech. A začalo se vesele konzervovat.

číst dále ...

S kuchařem po Evropě – Irsko: Dušené skopové maso se zeleninou a bramborami

Video recept z irské kuchařky. S projektem Zrozeno v EU a ve spolupráci s kuchařem Petrem Cvanem ochutnáme tradiční pokrmy z různých koutů Evropy. Tento recept nás zavede na ostrov, tentokrát na severozápadě Evropy – do Irska.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy