REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gyros

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tato kořenící směs se používá především na grilování skopového nebo hovězího masa. Hodí se však také na kuře, králíka nebo na jiná masa připravovaná minutkově.


Tato směs vhodná na grilování nebo restováná masa popchází z Řecka. Skládá se ze sladké i pálivé papriky, bazalky, drceného rozmarýnu, nasekané cibuli, česneku, sušené petržele a mořské soli. Někdy se také přidává chilli, dobromysl, muškátový oříšek a saturejka.

Směs se používá na grilování skopového nebo hovězího masa. Hodí se také na kuře, králíka nebo na maso připravované minutkově. Pozor! Nesmí projít přímým prudkým ohněm, nebo nám pokrm zhořkne! Nejlépe je např. kousky masa nejprve orestovat a po té mimo oheň dochutit gyrosem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy