REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazolové lusky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rady a tipy, jak tepelně zpracovat fazolové lusky.


  • U mladých fazolových lusků je nutno stáhnout tuhá postranní vlákna. Krájíme je na menší kousky a teprve potom je upravujeme.
  • Fazolové lusky dáváme vařit vždy do prudce vařící vody, protože tak zůstanou pěkně zelené.
  • Fazolové lusky, když je spařujeme, nesmíme propláchnout studenou vodou, protože ji vtáhnou do sebe, čímž zvodnatí a pozbudou dobré chuti. Vaříme je vždy v odkrytém hrnci. Po uvaření a scezení zlepšíme jejich chuť několika kapkami oleje, který též zvýší jejich stravitelnost.

Autor: Jaroslav Vašák

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy