REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dvoubarevný cheesecake

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zdravé letní mlsání nejen pro ty, co se snaží zhubnout, ale pro všechny, co mají rádi zdravé odlehčené pokrmy. Jde o předpečený korpus, na něm rozložená dvoubarevná náplň z ricotty, polotučného tvarohu a dalších surovin, koláč dopečený v troubě, zdobený čokoládovou tyčinkou a jahodami.


Suroviny na 12 porcí:

  • 200 g čokoládových sušenek FIBROKI
  • 10 g kokosového oleje
  • 500 g polotučného tvarohu
  • 250 g ricotty
  • 3 vejce
  • 3 sáčky kakaa APINAT
  • 1 tyčinka SLIMBEL čokoládová

Postup:

Sušenky rozdrťte válečkem na drobečky a spojte s kokosovým olejem a rozetřete na dno dortové formy vyložené pečícím papírem, nebo vymazané kokosovým olejem. Korpus dejte zapéct přibližně na 10 minut na 160 °C do trouby. Mezitím smíchejte tvaroh, vejce, ricottu a část směsi oddělte. Do zbytku směsi vmíchejte kakao APINAT. Jednotlivé vrstvy lijte na sušenky a dejte do trouby upéct na 170 °C přibližně 30 minut. To, že je cheesecake hotový, poznáte tak, že okraje se začnou odchlipovat a střed se trochu klepe. Po upečení nechejte vychladnout v pootevřené troubě a teprve poté dejte vychladit do ledničky. Dort dozdobte hoblinkami z nahrubo nastrouhané čokoládové tyčinky SLIMBEL.

Video návod zde:

Zdroj: www.naturhouse-cz.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy