REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dort z bílé čokolády s jahodami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ze dvou nízkých dortových korpusů upečených v troubě seskládaný dort. Korpusy spojené smetanovým krémem a ozdobené krémem a čerstvým ovocem, také lístky máty. Těsto na korpusy ochuceno, kromě jiného, nastrouhanou bílou čokoládou!


Na korpus:

  • 250 g Hera Máslová příchuť
  • 250 g cukru
  • 220 g mouky
  • 100 g nastrouhané bílé čokolády
  • 4 ks středně velká vejce
  • 1 ks vanilkový lusk
  • 1 lžička prášku do pečiva

Na krém:

  • 284 ml smetany ke šlehání
  • 1 ks vanilkový lusk
  • 2 lžíce moučkového cukru

Ostatní:

  • 500 g jahod
  • 20 g borůvek
  • pár větviček máty

Troubu předehřejeme na 180 °C. V míse smícháme pomocí ručního metličkového šlehače Heru s cukrem, postupně zašleháme vejce, pak mouku s míchanou s práškem do pečiva, nakonec přidáme nastrouhanou bílou čokoládu. Těsto rozdělíme do dvou forem na dort vyložených papírem na pečení. Pečeme 35 minut. Připravíme si krém; smetanu vyšleháme s cukrem a dužinou vanilkového lusku. Na jeden dortový korpus nastříkáme krém, nejlépe pomocí zdobícího sáčku na cukroví. Přiklopíme druhým korpusem, ten také postříkáme krémem. Nakonec dort ozdobíme ovocem a mátou.

 

Zdroj: www.pecenijeradost.cz/cs

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy