Ze dvou nízkých dortových korpusů upečených v troubě seskládaný dort. Korpusy spojené smetanovým krémem a ozdobené krémem a čerstvým ovocem, také lístky máty. Těsto na korpusy ochuceno, kromě jiného, nastrouhanou bílou čokoládou!
Na korpus:
- 250 g Hera Máslová příchuť
- 250 g cukru
- 220 g mouky
- 100 g nastrouhané bílé čokolády
- 4 ks středně velká vejce
- 1 ks vanilkový lusk
- 1 lžička prášku do pečiva
Na krém:
- 284 ml smetany ke šlehání
- 1 ks vanilkový lusk
- 2 lžíce moučkového cukru
Ostatní:
- 500 g jahod
- 20 g borůvek
- pár větviček máty
Troubu předehřejeme na 180 °C. V míse smícháme pomocí ručního metličkového šlehače Heru s cukrem, postupně zašleháme vejce, pak mouku s míchanou s práškem do pečiva, nakonec přidáme nastrouhanou bílou čokoládu. Těsto rozdělíme do dvou forem na dort vyložených papírem na pečení. Pečeme 35 minut. Připravíme si krém; smetanu vyšleháme s cukrem a dužinou vanilkového lusku. Na jeden dortový korpus nastříkáme krém, nejlépe pomocí zdobícího sáčku na cukroví. Přiklopíme druhým korpusem, ten také postříkáme krémem. Nakonec dort ozdobíme ovocem a mátou.
Zdroj: www.pecenijeradost.cz/cs