Marinované plátky krkovice grilované na kontaktním grilu, servírované v opečené, například francouzské, bagetě spolu s dipem, sterilovanou zeleninou a ledovým salátem.
- 4 ks plátky krkovice
- 4 ks veky či jiného vhodného pečiva
- koření Podravka grill klassic
- kelímek zakysané smetany
- 5 až 6 lžic Ajvaru Podravka
- sterilovaná cibulka
- petrželka
Maso mírně naklepeme, okořeníme grilovacím kořením, necháme 30 minut marinovat. Na dobře rozpáleném grilu opékáme z každé strany 4 až 5 minut. Bagety nebo jiné vhodné pečivo rozpůlíme, vnitřní strany necháme opéci na grilu. Připravíme si dresink; do zakysané smetany zamícháme Ajvar a nasekanou zelenou petrželku. Dresinkem pak potřeme opečené strany pečiva, polovinu poklademe masem, sterilovanou cibulkou, paprikou a na kostičky pokrájenou nakládanou kyselou okurkou. Nakonec dozdobíme ledovým salátem. Zaklopíme, zabalíme do pergamenového, nebo jiného vhodného potravinářského papíru, v polovině každou bagetu přepůlíme a můžeme servírovat.
Suroviny nakoupíte na www.podravka-eshop.cz