REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaná krkovička v housce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované plátky krkovice grilované na kontaktním grilu, servírované v opečené, například francouzské, bagetě spolu s dipem, sterilovanou zeleninou a ledovým salátem.


  • 4 ks plátky krkovice
  • 4 ks veky či jiného vhodného pečiva
  • koření Podravka grill klassic
  • kelímek zakysané smetany
  • 5 až 6 lžic Ajvaru Podravka
  • sterilovaná cibulka
  • petrželka

Maso mírně naklepeme, okořeníme grilovacím kořením, necháme 30 minut marinovat. Na dobře rozpáleném grilu opékáme z každé strany 4 až 5 minut. Bagety nebo jiné vhodné pečivo rozpůlíme, vnitřní strany necháme opéci na grilu. Připravíme si dresink; do zakysané smetany zamícháme Ajvar a nasekanou zelenou petrželku. Dresinkem pak potřeme opečené strany pečiva, polovinu poklademe masem, sterilovanou cibulkou, paprikou a na kostičky pokrájenou nakládanou kyselou okurkou. Nakonec dozdobíme ledovým salátem. Zaklopíme, zabalíme do pergamenového, nebo jiného vhodného potravinářského papíru, v polovině každou bagetu přepůlíme a můžeme servírovat.

Suroviny nakoupíte na www.podravka-eshop.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy