REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dvořák Josef

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Herec Dvořák Josef má z jídla rád klasiku, zatímco jeho žena Jája raději speciality…


Oblibě se u nich těší španělský ptáček ala Pepíčkova maminka.

Španělský ptáček ala Pepíčkova maminka:

Potřebujeme velký plátek krásného zadního hovězího masa, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí a pak plníme klasickým způsobem. Osmahneme párek, plátek slaniny, kyselou okurku, kousek vejce uvařeného natvrdo a oloupaného,a na kolečka cibuli. Zabalíme nebo sepneme párátkem a lehce obalíme v hladké mouce. Osmažíme na tuku nebo na másle, podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou. Když je maso měkké, ptáčky vyndáme a šťávu zahustíme smetanou, ve které jsme předem rozmíchali 3 lžíce hladké mouky. Vedle v hrnečku vaříme kořenovou zeleninu ( mrkev, celer a petržel ), protože zelenina na talíři nesmí chybět.

A ještě připravuje pokrm nazvaný Vopelky:

Z bramborového těsta vykrájíme kolečka, které pečeme na plátech horkých kamen. V míse rozmícháme mletý mák a moučkový cukr. Opečené placky potřeme rozpuštěným máslem, vhodíme je do mísy s mákem a cukrem a promícháme.

I na vánoce žije velice skromně. Jí tradiční jídla, která dělávaly naše maminky. Tuhle tradici nemění. Na stole nesměl chybět Podkrkonošský houbový kuba – tradiční vánoční jídlo. Rozkrajovali jablíčko a dodržovali vánoční tradice – z cukroví měl nejraději pracinky. Maminka udělala dvě láhve vaječného koňaku. Nemá rád ryby a tak si dává smažený řízek s bramborovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy