REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dolinová Michaela

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Herečka a moderátorka Dolinová Michaela – z Karlínského divadla v Praze a bývalá televizní rosnička vaří velice ráda a domnívá se, že vaření je i určitý způsob mezilidské komunikace…


Nejvíce vaří hlavně o víkendech, protože ve všední den nemá tolik času. Dříve vařila svému partnerovi, ale protože je hodně pracovně vytížená, tak to nyní více odnáší. Do dvanácti hodin nejí vůbec nic. Mezi její oblíbená jídla patří drůbež. Má ráda italskou, maďarskou, německou a českou kuchyni kromě škubánků. Ráda pije ovocný čaj a červené víno.

Nejraději připravuje kachnu na medu. Postup je tento: nejdříve si připravíme studenou omáčku ze sójové omáčky, soli a medu, které smícháme a připravíme na potření kachny. Tu pečlivě očistíme a potřenou vně i na povrchu dáme péci do rozehřáté trouby. Tím se nám vytvoří krásná zlatová kůrčička, protože tato směs zkaramelizuje. Kachna má potom skvělou slano-sladko-pikantní chuť. Je to v podstatě čínský recept, upravený na naše podmínky. Přílohou by měla být tedy dušená rýže, ale dobré je to i s bramborovými kroketami.

Nedělní Blesk 10.3.2002

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy