REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dočolomanský Michal

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slovenský herec Dočolomanský Michal (narozen 25.3.1942 zemřel 26.8.2008).


Rád připravoval „Kuřecí roládu“:

Kuřecí roláda:

Potřebujeme 1 vykostěné kuře, 1/8 másla, 2 žloutky, 2 bílky na sníh, 2 rohlíky nakrájené na kostky, 100 g mandlí, sůl a mletý pepř.

Žloutky utřeme s rozehřátým máslem a přidáme na kostičky nakrájené rohlíky. Vložíme nahrubo nasekané nebo umixované mandle a tuhý sníh z bílků. Takto připravenou nádivku vložíme na osolený, opepřený a vykostěný plát z kuřete, zarolujeme a zabalíme. Vložíme do máslem vymazaného alobalu poskládaného dvojmo a dobře zarolujeme. Pokud je nádivka příliš hustá, zředíme ji mlékem. Vložíme do pekáče s vodou a pečeme ve vyhřáté troubě asi 1 hodinu. Potom alobal rozevřeme a necháme 10 minut zprudka v troubě zčervenat.

Podáváme s dušenou rýží nebo s vařeným bramborem a různými zeleninovými saláty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy