REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dobromysl (Oregáno)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oregáno, podle našich babiček Dobromysl, je skvělé koření používané především v italské kuchyni.


Koření v naší kuchyniBotanický název: Dobromysl obecná
Lidově: Oregáno, červená lebede, dovoká marjánka

Koření na pizzu, do těstovin, lasagní i salátů. Hodí se do polévek, při přípravě skopového nebo telecího masa, ryb, vajec. Přidává se také do uzenin a játrových paštik. Použití má i při příprvě luštěnin.

Sušené lístky jsou mnohem aromatičtější, než čerstvé.

Dobromysl (Oregáno) působí protizánětlivě, dezinfekčně, zvyšuje vyměšování žluči a usnadňuje odkašlávání. Silice z listů zmírňuje krátkodobě bolest zubů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy