REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Déryová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Herečka Déryová, maďarská herečka poprvé písemně zaznamenala a proslavila v 19. století kološvárské zelí. Je to pokrm pro slavnostní příležitosti …


Recept na Kološvárské zelí:

500 g vepřového perkeltu, 2 ks nožičky vepřové klobásy, 4 ks kotlety, 4 ks vejce vařená natvrdo, 3 lžíce sádla, 0,4 l kysané smetany, 200 g vařené rýže, sůl.

Pokrm je to velmi náročný, ale i dost drahý. Připravíme si z vepřového masa perkelt, který nakrájíme na kostky. Dáme do zapékací misky vymaštěné sádlem, dáme vrstvu dušeného zelí, na ně vrstvu perkeltu, potom vařená a na kolečka nakrájená vejce, do poloměkka uvařenou rýži, kousky sádla a plátky klobásy. Nakonec dáme znovu zelí, na které položíme osolené a opepřené kotlety a zalijeme smetanou a pečeme v předehřáté troubě dozlatova a do měkka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy