REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Depardieu Gérard

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Herec Depardieu Gérard (50/98)– francouzský herec dostal za vystoupení v šotu výrobce nudlí „Barilla“ vedle gáže 14 miliónů šilinků také těstoviny ve váze odpovídající jeho hmotnosti, a ta není malá – 120 kilogramů …


Nemá vůbec rád krvavé bifteky a sodovku, velice miluje kulinářské zážitky a lanýžovou paštiku. A to vše zapijí dobrým vínem. Jídlo je pro něho posedlostí, bez kouření si nedovede představit život a pije příliš mnoho červeného vína – jak vypadá, je mu úplně jedno. Je to opravdový gurmán. Dobré jídlo nejen miluje, ale dokáže di sám speciality, kterými potom udivuje své přátele, připravit. Nejraději má právě kuřecí maso.

Kuřecí ragú s pomeranči: 1 kuře, sůl, 40 g másla, 1 cibule, 1 lžička hladké mouky, mletý pepř, 2 pomeranče, lžička másla.

Zmrazené kuře necháme pozvolna roztát. Rozdělíme ho na čtvrtky, které v osolené vodě uvaříme do měkka. Maso vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na kostky. Ve větším kastrolu osmahneme na másle pokrájenou cibuli, vmícháme mouku a krátce podusíme. Za stálého míchání přilijeme 1/4 litru vývaru z kuřete, důkladně rozšleháme metlou a pak povaříme. Omáčka musí být hladká, když do ní ještě přidáme sůl, pepř a nakrájené maso. Dobře oloupané, na kousky nakrájené pomerančové dílky podusíme jen krátce na lžičce másla a přidáme do omáčky s masem.

Jako přílohu podáváme dušenou rýži.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy