REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Co se bude pít na podzim a jaké nás čekají trendy? Barmanské trendy podle Tomáše Kubíčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

„Trendy se stále mění a zase vracejí. Nejvíc populární zůstává jednoduchost. V praxi to znamená, že připravujeme koktejly z maximálně 3 až 5 surovin se kterými si ale hrajeme a ladíme je do posledního detailu. V barech se vyrábí nové varianty na klasické a oblíbené koktejly, které byli populární ve 30.letech minulého století, “ říká barman Tomáš Kubíček. Nalaďte tedy své chuťové buňky na upgrady zásadních drinků, jako je například Old Fashion, Manhattan, Negroni, Martini Coctail a mnoho dalších. „Do popředí se vracejí prastaré techniky. Místo šejkrování tzv. metoda rolování, kdy z jedné části šejkru přeléváme nápoj z výšky do druhé. Tuto metodu moc rád používám, krásně tak drink zchladíme a provzdušníme. Hledáme nové suroviny, jako houby či bylinky. Místo citrusů používáme různé druhy octů a koktejly kořeníme nejen různými druhy solí, ale také objevujeme varianty pepře…


V létě jsou nejpopulárnějšími drinky Spritz, ale jinak tomu není ani na podzim, kdy však vyměňujeme dnes již klasický likér Aperol za kořenitější tóny, které jsou na podzim a v zimě více vyhledávané. Vhodná jsou sladká aromatizovaná vína nebo kořeněný bitter Amaro, kterým je například Averna, “ doplňuje Tomáš a vypočítává novinky, na které se můžete na podzim těšit, pokud se vydáte na kvalitní drink do baru.

 

 

Tomášův nejoblíbenější podzimní drink je italský drink Negroni z roku 1919. „Byl pojmenovaný po hraběti jménem Camillo Negroni pro kterého byl také poprvé v historii namíchán. Jedná se o stejný podíl ginu, hořkého italského bylinného likéru a sladkého vermutu. Nejvíc se mi na něm líbí jeho hořko-sladká vyvážená chuť. Dnes má již více než 100 různých kombinací, kdy si s ním můžete krásně pohrát a vyměnit ingredience, “ popisuje Tomáš.

 

Příprava Negroni recept zde (recept se objeví po kliknutí na jeho název nebo fotografii!):

 

A pokud se od Tomáše chcete naučit míchat i jiné koktejly a dozvědět se něco o jejich historii nebo si poslechnout různé zajímavosti nezapomeňte sledovat jeho pořad Na Baru, který je neustále dostupný na YouToube.

 

Tomáš Kubíček, barman

Pořad na YouToube: Na Baru

Facebook: NA BARU

Ïnstagram: nabaru.cz

www.nabaru.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Dny českého piva

Každý rok poslední týden v září patří dnům českého piva. Vychutnejte si pivní speciály. Ochutnejte speciální menu. Nebo se seznamte se sládkem vašeho oblíbeného pivovaru. Dny českého piva slavíme celý týden a po celé zemi. Protože Václav prostě ví, co je pro národ dobré!

číst dále ...

Rakytník, ostružina, borůvka nebo arónie? Zdravím nabušené domácí shruby a limonády podle barmana Tomáše Kubíčka!

Naboostujte svou imunitu s úžasnými plody. Vyrobte si doma skvělé shruby a pijte pravidelně zdraví prospěšné limonády z darů přírody. Výroba shrubů je velmi jednoduchá, tak neváhejte a s chutí do toho. Recepty pro Vás připravil barman Tomáš Kubíček, který mimo své barmanské vášně přemýšlí i o zdravém způsobu života.

číst dále ...

Rychlé a chutné svačiny pro děti i dospělé podle Drůbežářského závodu Klatovy

Září a s ním spojený začátek nového školního roku je pro každého jinak náročný. Děti se těší na nové zážitky a kamarády a rodiče organizují, jak všechno zvládnout. Jeden z důležitých úkolů pro rodiče je připravit dětem svačinu, která je nejen nasytí ale bude zároveň i velmi pestrá. Ideálním řešením je ovoce, zelenina a k tomu jednoduché ale vydatné tipy od Drůbežářského závodu Klatovy. Kombinace křupavého čerstvého pečiva, svěží zeleniny a Kuřecí prsní zauzené šunky nejvyšší jakosti krájené, která je oceněná značkou kvalitních potravin KLASA a certifikátem České cechovní normy nebo Kuřecího dětského junioru bez přidaných E, tak potěší nejen malého školáka, ale i teenagera a neodolají ani samotní rodiče.

číst dále ...

Experimentujte s moštem, dodá pokrmu šmrnc!

Pokud toužíte žít co nejvíce v souladu s přírodou, jednou z nejprostších cest je dopřávat si sezónní potraviny. A tou je v tuto chvíli bezpochyby jablečný mošt. Málokoho ovšem napadne použít ho do nějakého pokrmu. Přitom mu dodá jedinečnou chuť. Využití najde nejen nasladko, ale i naslano, třeba v kombinaci s masem. Mošty můžeme pořídit i v kvalitě bio, stejně tak jako další suroviny, které jsou součástí našich receptů. S výběrem mohou pomoci také značky kvality (např. „Biozebra“ nebo „Biolist“, Klasa, Regionální potravina). Možná vám dokonce šťáva z jablek v jídle zachutná natolik, že ji začnete přidávat naprosto kamkoliv.

číst dále ...

Vaše oblíbené zeleninové pokrmy v netradičním podání

Horké letní dny přímo vybízejí k tomu, abyste ve svém jídelníčku využili maximum z toho, co nám příroda právě nabízí. V žádném jiném ročním období nemáme takový výběr čerstvé zeleniny. Přidáním masa navíc získáte plnohodnotný hlavní chod. Co takhle vyzkoušet nové a překvapivé varianty oblíbených receptů, jako je odlehčená verze Caesar salátu nebo kuskus připravený jako řecký salát?

číst dále ...

Ochutnejte nejznámější jídla z dánské kuchyně

Dánská kuchyně je pro většinu z nás spíše velkou neznámou, při pohledu na typická dánská jídla však brzy zjistíte, že by byla chyba ji nevyzkoušet. Vyniká totiž použitím čerstvých, lokálních surovin s důrazem na ingredience, které se pěstují či chovají přímo v Dánsku. Jídla inspirovaná dánskou kuchyní si můžete dopřát v rámci Dánského menu, které bude k dostání už příští týden na všech pobočkách Bageterie Boulevard.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy