Buřty, nejlépe od Váhaly, naplněné na drobno pokrájenou červenou cibulí, chilli papričkami, česnekem a kyselými okurkami, zapečené v troubě v zapékací misce přelité černým pivem smíchaným s rajským protlakem.
- 8 ks špekáčků (nejlépe Váhalovy špekáčky)
- 4 ks sterilované okurky
- 2 ks velké červené cibule
- 2 ks stroužky česneku
- 3 lžíce rajského protlaku
- 0,5 l černého piva
- jarní cibulka
Cibuli nakrájíme na plátky, okurky chili papričky a česnek na kolečka. Špekáčky přepůlíme a naplníme zeleninou, vyskládáme je do zapékací misky. Smícháme pivo s protlakem, nálevem zalijeme špekáčky. Dáme zapéci na 20 minut do touby vyhřáté na 170 °C. Ozdobíme nasekanou jarní cibulkou.
Zdroj: www.vahala.cz