REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Buřty na pivu podle Váhaly

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Buřty, nejlépe od Váhaly, naplněné na drobno pokrájenou červenou cibulí, chilli papričkami, česnekem a kyselými okurkami, zapečené v troubě v zapékací mísce přelité černým pivem smíchaným s rajským protlakem.


  • 8 ks špekáčků (nejlépe Váhalovy špekáčky)
  • 4 ks sterilované okurky
  • 2 ks velké červené cibule
  • 2 ks stroužky česneku
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • 0,5 l černého piva
  • jarní cibulka

Cibuli nakrájíme na plátky, okurky chili papričky a česnek na kolečka. Špekáčky přepůlíme a naplníme zeleninou, vyskládáme je do zapékací misky. Smícháme pivo s protlakem, nálevem zalijeme špekáčky. Dáme zapéci na 20 minut do touby vyhřáté na 170 °C. Ozdobíme nasekanou jarní cibulkou.

 

Zdroj: www.vahala.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy