Z kvalitních špekáčků extra vázaných od Váhaly, brambor, cibule, česneku, bylinek a koření připravený chutný buřtguláš. Videorecept i s textem!
- 5 ks špekáčků extra vázaných od Váhaly
- 0,5 kg středně velkých brambory
- 2 ks stroužky česneku
- 2 ks velké cibule
- 1 vrchovatá lžíce ušené majoránky
- 1 vrchovatá lžíce mleté sladké papriky
- 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
- 1 lžička kmínu
- 2 lžíce sádla
- medvědí česnek
- voda
- sůl
Brambory oloupeme, cibuli nakrájíme na drobno, špekáčky na půlkolečka. Na kostičky pokrájené brambory povaříme 10 minut ve vodě ochucené solí a kmínem. Cibuli orestujeme na sádle, přidáme kmín, papriku, zarestujeme, pak špekáčky, opět zamícháme, po chvíli zahustíme moukou. Do gulášového základu přidáme trochu vývaru z brambor. Po chvíli i brambory. Přidáme prolisovaný česnek, medvědí česnek, zamícháme, ještě chvíli vše povaříme.
Zdroj: www.vahala.cz