REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový buřtguláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z kvalitních špekáčků extra vázaných od Váhaly, brambor, cibule, česneku, bylinek a koření připravený chutný buřtguláš. Videorecept i s textem!


  • 5 ks špekáčků extra vázaných od Váhaly
  • 0,5 kg středně velkých brambory
  • 2 ks stroužky česneku
  • 2 ks velké cibule
  • 1 vrchovatá lžíce ušené majoránky
  • 1 vrchovatá lžíce mleté sladké papriky
  • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
  • 1 lžička kmínu
  • 2 lžíce sádla
  • medvědí česnek
  • voda
  • sůl

Brambory oloupeme, cibuli nakrájíme na drobno, špekáčky na půlkolečka. Na kostičky pokrájené brambory povaříme 10 minut ve vodě ochucené solí a kmínem. Cibuli orestujeme na sádle, přidáme kmín, papriku, zarestujeme, pak špekáčky, opět zamícháme, po chvíli zahustíme moukou. Do gulášového základu přidáme trochu vývaru z brambor. Po chvíli i brambory. Přidáme prolisovaný česnek, medvědí česnek, zamícháme, ještě chvíli vše povaříme.

 

Zdroj: www.vahala.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy