REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové knedlíky plněné slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Česká klasika! Bramborové knedlíky naplněné orestovanou cibulí se slaninou, servírované s podušeným kysaným zelím, ozdobené opečenou cibulkou.


  • 0,5 kg uvařených, oloupaných brambor
  • 125 g hrubé mouky
  • 1 balení slaniny (nejlépe Váhala)
  • 1 balení kysaného zelí
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 ks cibule nakrájené na kostičky
  • 3 lžíce sádla
  • 1 lžička kmínu
  • cukr
  • sůl

Ostatní:

  • podušené zelí
  • orestovaná cibule na ozdobu

Postup:
Slaninu rozkrájíme na drobné kostičky, stejně tak cibuli a česnek. Na pomoučené pracovní ploše spolu smícháme rozmačkané brambory, přidáme hrubou mouku, vejce a sůl. Vypracujeme těsto z kterého vyválíme placku silnou tak 1 cm, z té vykrájíme kolečka, který naplníme na sádle orestovanou cibulí se slaninou. Tvoříme jednotlivé bramborové knedlíky které vaříme v mírně osolené vodě cca 8 minut. Pak je vytáhneme a necháme důkladně okapat. Podáváme na podušeném zelí, ozdobené orestovanou cibulí.

 


Zdroj: www.vahala.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy