REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bohatá luštěninová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Luštěniny je dobré jíst celý rok – nejen jako tradiční novoroční polévku. Zkuste naši oblíbenou s rajčaty a slaninou.


  • 200 g luštěninové směsi premium Lagris
  • 2 lžíce másla
  • 2 cibule střední velikosti
  • 3 mrkve
  • 1 bobkový list
  • 100 g anglické slaniny
  • 4 stroužky česneku
  • 400 g krájených rajčat Podravka
  • 2 lžičky hořčice
  • sůl a pepř
  • hladkolistá petrželka na ozdobení

Luštěninovou směs namočíme nejlépe přes noc do vlažné vody, poté scedíme a propláchneme. Na másle v kastrolu zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, pak přidáme mrkev nakrájenou na kolečka a nadrobno nakrájenou slaninu a česnek. Vše několik minut restujeme, přilijeme litr vody a přidáme bobkový list a luštěninovou směs. Povaříme asi 20 minut a pokud je polévka příliš hustá, přilijeme ještě trochu vody. Na závěr přidáme krájená rajčata, hořčici a provaříme dalších cca 5 minut. Podle potřeby osolíme a opepříme. Servírování: Hotovou polévku podáváme ozdobenou hladkolistou petrželkou.

 

Zdroj: Podravka.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy