Luštěniny je dobré jíst celý rok – nejen jako tradiční novoroční polévku. Zkuste naši oblíbenou s rajčaty a slaninou.
- 200 g luštěninové směsi premium Lagris
- 2 lžíce másla
- 2 cibule střední velikosti
- 3 mrkve
- 1 bobkový list
- 100 g anglické slaniny
- 4 stroužky česneku
- 400 g krájených rajčat Podravka
- 2 lžičky hořčice
- sůl a pepř
- hladkolistá petrželka na ozdobení
Luštěninovou směs namočíme nejlépe přes noc do vlažné vody, poté scedíme a propláchneme. Na másle v kastrolu zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, pak přidáme mrkev nakrájenou na kolečka a nadrobno nakrájenou slaninu a česnek. Vše několik minut restujeme, přilijeme litr vody a přidáme bobkový list a luštěninovou směs. Povaříme asi 20 minut a pokud je polévka příliš hustá, přilijeme ještě trochu vody. Na závěr přidáme krájená rajčata, hořčici a provaříme dalších cca 5 minut. Podle potřeby osolíme a opepříme. Servírování: Hotovou polévku podáváme ozdobenou hladkolistou petrželkou.
Zdroj: Podravka.cz
Banánový dort s bílou čokoládou a pekanovými ořechy
Bramborové knedlíky plněné slaninou