REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Blanarovičová Yvetta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Herečka a zpěvačka Blanarovičová Yvetta (z Hudebního divadla v Karlíně) má recept na svoji krásnou postavu…


Jíst často a málo. Doma hodně zeleniny, ryby, krevety, chobotničky a také miluje lanýže (tento nadpozemsky dobrý pokrm) a občas kuře. Hřeší jen, když přijede maminka ze Slovenska. Oblíbené jídlo má rizoto na tisíc způsobů, s mušlemi, houbami a zeleninou. Také zapečené ústřice, ryby a nudle s masem a omáčkami.

Ráda si dává flambovaný banán se zmrzlinou:

1 banán, vanilková zmrzlina, cukr, máslo, rum. Banán s máslem a cukrem opečeme, polijeme rumem, zapálíme a flambujeme. Potom přidáme vanilkovou zmrzlinu a podáváme. Můžeme ozdobit čokoládou.

A ještě Pečené kuře na jablíčkách:

1 kuře, 3 jablka, 3 cibule, 1 rajče, míchaný barevný pepř, čerstvé větvičky rozmarýnu, česnek, máslo, mořská sůl, olivový nebo slunečnicový olej, brambory. Omyté a uvnitř nasolené a okořeněné kuře vložíme do pekáče, podlijeme trochou oleje a dáme na 10 až 15 minut péci do předem rozpálené trouby. Mezitím si dáme vařit brambory. Potom přidáme ke kuřeti celá jablka, rajče a cibuli a dáme znovu péci až do doby, než je kuře upečené dozlatova. K potírání kuřete a uvařených brambor si připravíme polevu z čerstvých větviček rozmarýnu a másla. K tomuto pokrmu můžeme podávat dostatečně vychlazené bílé víno (na 12° až 14° C).

Zdoj: Týdeník Televize a Blesk 6.2.2005 Recepty prima nápad.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy