REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Baudyš Antonín

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Politik Baudyš Antonín (9.9.1946), bývalý ministr obrany ČR byl v jídle sklerotik, zapomínal, že se má také najíst!


Vařit uměl, rád dělal špagety a polévky byly jeho specialita. Rád všechno, dobré a dobré víno. Neměl rád jednotvárnou stravu. Do restaurací nechodil. Zapomínal na to, kdy má jíst. Když bylo ale dobré jídlo, zapomínal se kontrolovat.

Cibulačka ala Baudyš

Cibulku nakrájíme na drobno a dáme ji na sádlo, je totiž vyznavač tradičních tuků. Osmahneme ji do hněda a zalijeme vývarem. V dnešní uspěchané době vývarem z bujónu.

do polévky přidává na kostičky nakrájený a tmavohněda osmažený chléb a když je polévka v misce, zasypává ji strouhaným uzeným sýrem. Můžeme polévku taky zahustit maizenou nebo solamylem. Z koření stačí pouze sůl.

Armádní špagety – ministerská verze

Pan Budyš zastával názor, že cibulí a česnekem se nikdy nic nepokazí. Takže cibulku nakrájíme na kostičky, pak na to vložíme na kostičky nakrájený měkký salám a necháme, až se vypeče do tuku, přidáme rajčatový protlak, sůl, dost majoránky,trochu worcesteru. Do hotového přidáme velké množství česneku. Uvařené špagety slijeme, prolijeme studenou vodou, dáme do hlubokého talíře a na ně tuto omáčku a posypeme tvrdým strouhaným sýrem. Hlavně dost česneku a majoránky. Tu můžeme nahradit oregánem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy