REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Babičkovský recept – Tlustá palačinka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nazdar dětska, když se doma nudím a honí mě mlsná, tak si uvařím tlustou palačinku. Recept mě naučil táta, ten má recept od své babičky. Nemusíte se bát, že ho nezvládnete, mě je teď  9 let a od 8 roků si zkouším sám vařit. Někdy i pro svého bráchu, je sice starší, ale je to lenoch.


Dominik, malý kuchtík v kuchyniRecept naTlustou palačinku“:

1 ks vejce
2 lžíce hlaké mouky
2 lžíce moučkového (hladkého) cukru
2-4 lžíce mléka
olej na smažení

    Ve velkém hrnku vše dobře promícháte. Na dobře rozpálenou teflonovou pánev, politou lžící oleje, celý obsah vylijete. Palačinku z obou stran jemně do růžova osmažíte a pak ji opatrně, ať se nespálíte, vyklopíte na talíř. Posypem ji cukrem a případně ozdobíme nějakým ovocem.

    Když mám někdy chuť na kakao, tak si palačinku posypu kakaem (Granko).

    Přeji dobrou chuť od Dominika (Juniora) a příště spolu ukuchtíme vaječnou placku – Hemenex se šunkou.

    Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

    Fotogalerie:


    reklama


    Nejnovější články

    12 nejlepších receptů z medvědího česneku

    Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

    číst dále ...

    Lahodný listový špenát – zkuste jej trochu jinak

    Než začnou letní paprsky opravdu silně hřát, objevíte na trzích i v supermarketu lahodný čerstvý listový špenát. A že nevíte, jak s ním naložit nebo vám připadá fádní? Opak je pravdou! Připravíte z něj perfektní přílohu i dokonalý salát. Inspirujte se našimi tipy.

    číst dále ...

    Čarujte s kedlubnou a připravte netradiční dobroty

    Kedlubna, tvrdá a šťavnatá zelenina, jejíž čas přichází v květnu. Také ji milujete čerstvou a křupavou a vždy vás pak bolí břicho? Není divu, na žaludek umí být pěkně těžká. Co takhle z ní ale připravit lehčí a zajímavější pokrmy, které překvapí třeba nečekanou návštěvu? S kedlubnou se dá totiž v kuchyni přímo kouzlit! A že jste dosud nevěděli jak? My vám to ukážeme.

    číst dále ...

    Víte, jak správně opékat špekáčky?

    Že opékání buřtů není žádná věda? Na první pohled by to tak mohlo vypadat. V Česku jsme se za těch pár generací na tuhle oblíbenou letní večeři stali profíky. Jestli chcete zažít tak chutný táborák jako kdysi, držte se našeho návodu. Podíváme se na rozdíl mezi špekáčkem a buřtem, ukážeme si, jak na správné naříznutí a poradíme, kde se vám špekáček nejlépe opeče.

    číst dále ...

    Do roku 2030 bude 25 procent půdy v ekologickém zemědělství, rozhodla Evropská komise

    Až čtvrtina veškeré zemědělské půdy by do roku 2030 měla být v členských státech Evropské Unie ekologicky obhospodařována. Rozhodla o tom na dnešním jednání Evropská komise. Vedle toho by se měla posílit poptávka po biopotravinách například prostřednictvím odbytu ve veřejném stravování. Oba cíle jsou součástí aktuálně projednávané strategie známé pod názvem European Green Deal. Odborníci i ekologičtí zemědělci opatření vítají.

    číst dále ...

    Hořkokyselý ledový čaj (nejen) pro hejtry v Bageterii Boulevard

    Vítězství ve výzvě o nejlepší bagetu v soutěži MasterChef Česko nemohou Pavlíně Lubojatzky někteří internetoví diskutéři zapomenout. (Nejen) pro hejtry si připravila Bageterie Boulevard odpověď v podobě limitované edice hořkokyselého čaje, určeného pro všechny „zahořklé a vykyslé“, kteří by se jím měli zchladit a s čistou hlavou dát šanci Vítězné bagetě.

    číst dále ...

    Letos na gril: jedině mleté kuřecí maso

    Kuřecí maso patří mezi nejoblíbenější druh masa. Je chutné, lehce stravitelné a obsahuje mnoho tělu prospěšných látek. Drůbežářský závod Klatovy nabízí Kuřecí mleté maso stehenní 100% masa, které nyní můžete zakoupit v obchodech Lidl, Tesco Kaufland. Díky kvalitnímu zpracování a dodržování přesných zásad při zpracování výrobku se jedná o jedno z nejkvalitnějších mletých mas na českém trhu. Šťavnatý, chutný a přitom lehký hamburger z Drůbežářského závodu Klatovy je vrcholem každé grilovací sezony. A navíc: najdete zde i tipy na veřejná grilovací místa ve vybraných městech České republiky!

    číst dále ...

    Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy