REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Alenčiny kuřecí medovky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept věnuji naší malé dopisovatelce Alence Melánii, která mě udělala velkou radost, že mi napsala pár zpráviček do diskusního fóra. Tímto tě kámoško zdravím a uveřejňuji recept, který jsem speciálně pro tebe s tátou vymyslel. Doufám, že ti bude chutnat a pokud ne nevadí. Prubnem příště zase něco jiného!


Orestované kuřecí prsaRecept na Alenčiny „Medovky”:

Potřebujeme mámě vydolovat z lednice plátek kuřecího masa, pak ve spíži najdeme trochu grilovacího koření, špetku vegety, kečup, plnotučnou hořčici, med, moučkový cukr.

Za dozoru mámy obsadíme na chvíli fritovací hrnec a pustíme se do kuchtění. Rozehřejeme olej v hrnci a to na teplotu 170 °C. Mezi tím vezmeme umytý a osušený kus prsního řízku, který nakrájíme na menší, různě velké kousky. Rozhodně ho nerozklepáváme! Jakmile je olej ve „friťáku” horký (poznáme to podle zelené kontrolky, musí svítit), hodíme kousky kuřete do hrnce (samozřejmě v košíku) a pak cca 3-4 minuty maso orestujeme dozlatova (musí nám plavat na povrchu oleje).

Dominik, malý kuchtíkNakonec masíčko vytáhneme a v misce ho trochu posypeme grilovacím kořením a vegetou. Namícháme si v malé misce lžíci medu s dvěmi lžícemi plnotučné hořčice a stejně tak v další misce lžíci medu smícháme s dvěmi lžícemi kečupu. Pokud je kečup kyselý, přihodíme špetku moučkového cukru. Dobře vše v obou miskách promícháme a už si to naservírujeme na stůl hned vedle misky s chládnoucími kousky kuřátek. Podáváme s pečivem nebo hranolkami.

Přeji dobrou chuť Alenko a napiš, jestli ti tvůj recept chutná, nebo co by jsi třeba udělala jinak.

Všechny zdraví Domča George- junior

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

Nové zeleninové omáčky od Araxu nejen na grilování!

Rýži, těstoviny, luštěniny, obiloviny, kuskus, ale také vločky a různé přílohové nebo polévkové směsi můžete v Česku zakoupit pod značkou ARAX. Ta si přízeň svých zákazníků získává již od roku 1997. Široký sortiment výrobků můžete zakoupit v každém supermarketu Kaufland, Globus, Penny Market, Norma, Billa, ale také v mnoha maloobchodních sítích (ROSA Market, Kubík, Brněnka, JIP…) po celé České republice.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy