REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Alenčiny kuřecí medovky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept věnuji naší malé dopisovatelce Alence Melánii, která mě udělala velkou radost, že mi napsala pár zpráviček do diskusního fóra. Tímto tě kámoško zdravím a uveřejňuji recept, který jsem speciálně pro tebe s tátou vymyslel. Doufám, že ti bude chutnat a pokud ne nevadí. Prubnem příště zase něco jiného!


Orestované kuřecí prsaRecept na Alenčiny „Medovky”:

Potřebujeme mámě vydolovat z lednice plátek kuřecího masa, pak ve spíži najdeme trochu grilovacího koření, špetku vegety, kečup, plnotučnou hořčici, med, moučkový cukr.

Za dozoru mámy obsadíme na chvíli fritovací hrnec a pustíme se do kuchtění. Rozehřejeme olej v hrnci a to na teplotu 170 °C. Mezi tím vezmeme umytý a osušený kus prsního řízku, který nakrájíme na menší, různě velké kousky. Rozhodně ho nerozklepáváme! Jakmile je olej ve „friťáku” horký (poznáme to podle zelené kontrolky, musí svítit), hodíme kousky kuřete do hrnce (samozřejmě v košíku) a pak cca 3-4 minuty maso orestujeme dozlatova (musí nám plavat na povrchu oleje).

Dominik, malý kuchtíkNakonec masíčko vytáhneme a v misce ho trochu posypeme grilovacím kořením a vegetou. Namícháme si v malé misce lžíci medu s dvěmi lžícemi plnotučné hořčice a stejně tak v další misce lžíci medu smícháme s dvěmi lžícemi kečupu. Pokud je kečup kyselý, přihodíme špetku moučkového cukru. Dobře vše v obou miskách promícháme a už si to naservírujeme na stůl hned vedle misky s chládnoucími kousky kuřátek. Podáváme s pečivem nebo hranolkami.

Přeji dobrou chuť Alenko a napiš, jestli ti tvůj recept chutná, nebo co by jsi třeba udělala jinak.

Všechny zdraví Domča George- junior

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy