REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Alenčiny kuřecí medovky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept věnuji naší malé dopisovatelce Alence Melánii, která mě udělala velkou radost, že mi napsala pár zpráviček do diskusního fóra. Tímto tě kámoško zdravím a uveřejňuji recept, který jsem speciálně pro tebe s tátou vymyslel. Doufám, že ti bude chutnat a pokud ne nevadí. Prubnem příště zase něco jiného!


Orestované kuřecí prsaRecept na Alenčiny „Medovky“:

Potřebujeme mámě vydolovat z lednice plátek kuřecího masa, pak ve spíži najdeme trochu grilovacího koření, špetku vegety, kečup, plnotučnou hořčici, med, moučkový cukr.

Za dozoru mámy obsadíme na chvíli fritovací hrnec a pustíme se do kuchtění. Rozehřejeme olej v hrnci a to na teplotu 170 °C. Mezi tím vezmeme umytý a osušený kus prsního řízku, který nakrájíme na menší, různě velké kousky. Rozhodně ho nerozklepáváme! Jakmile je olej ve „friťáku“ horký (poznáme to podle zelené kontrolky, musí svítit), hodíme kousky kuřete do hrnce (samozřejmě v košíku) a pak cca 3-4 minuty maso orestujeme dozlatova (musí nám plavat na povrchu oleje).

Dominik, malý kuchtíkNakonec masíčko vytáhneme a v misce ho trochu posypeme grilovacím kořením a vegetou. Namícháme si v malé misce lžíci medu s dvěmi lžícemi plnotučné hořčice a stejně tak v další misce lžíci medu smícháme s dvěmi lžícemi kečupu. Pokud je kečup kyselý, přihodíme špetku moučkového cukru. Dobře vše v obou miskách promícháme a už si to naservírujeme na stůl hned vedle misky s chládnoucími kousky kuřátek. Podáváme s pečivem nebo hranolkami.

Přeji dobrou chuť Alenko a napiš, jestli ti tvůj recept chutná, nebo co by jsi třeba udělala jinak.

Všechny zdraví Domča George- junior

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy