REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Alenčiny kuřecí medovky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept věnuji naší malé dopisovatelce Alence Melánii, která mě udělala velkou radost, že mi napsala pár zpráviček do diskusního fóra. Tímto tě kámoško zdravím a uveřejňuji recept, který jsem speciálně pro tebe s tátou vymyslel. Doufám, že ti bude chutnat a pokud ne nevadí. Prubnem příště zase něco jiného!


Orestované kuřecí prsaRecept na Alenčiny „Medovky”:

Potřebujeme mámě vydolovat z lednice plátek kuřecího masa, pak ve spíži najdeme trochu grilovacího koření, špetku vegety, kečup, plnotučnou hořčici, med, moučkový cukr.

Za dozoru mámy obsadíme na chvíli fritovací hrnec a pustíme se do kuchtění. Rozehřejeme olej v hrnci a to na teplotu 170 °C. Mezi tím vezmeme umytý a osušený kus prsního řízku, který nakrájíme na menší, různě velké kousky. Rozhodně ho nerozklepáváme! Jakmile je olej ve „friťáku” horký (poznáme to podle zelené kontrolky, musí svítit), hodíme kousky kuřete do hrnce (samozřejmě v košíku) a pak cca 3-4 minuty maso orestujeme dozlatova (musí nám plavat na povrchu oleje).

Dominik, malý kuchtíkNakonec masíčko vytáhneme a v misce ho trochu posypeme grilovacím kořením a vegetou. Namícháme si v malé misce lžíci medu s dvěmi lžícemi plnotučné hořčice a stejně tak v další misce lžíci medu smícháme s dvěmi lžícemi kečupu. Pokud je kečup kyselý, přihodíme špetku moučkového cukru. Dobře vše v obou miskách promícháme a už si to naservírujeme na stůl hned vedle misky s chládnoucími kousky kuřátek. Podáváme s pečivem nebo hranolkami.

Přeji dobrou chuť Alenko a napiš, jestli ti tvůj recept chutná, nebo co by jsi třeba udělala jinak.

Všechny zdraví Domča George- junior

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Jahody, konečně!

Patříte mezi milovníky jahod a už se jich letos nemůžete dočkat? Koncem května začínají dozrávat první lokální jahody a v průběhu června jejich sezóna vrcholí. Pokud ani vy nemůžete slaďoučkému červenému ovoci odolat, dopřejte si jich, co hrdlo ráčí. Vybírejte však pečlivě.

číst dále ...

Bio MatchaTea Harmony už počtvrté produktem roku

Produkt Bio MatchaTea Harmony obhájil pozici vítěze v soutěži Heureka.cz Produkt roku 2019 v kategorii čajů. Ocenění bylo uděleno na základě vyhodnocení nejpopulárnějších výrobků v jednotlivých kategoriích dle zájmu spotřebitelů. Zohledněn byl počet vyhledávání, oblíbenost a zájem spotřebitelů. Ocenění tedy není výsledkem rozhodnutí komise, ale opravdové spokojenosti a zájmu zákazníků.

číst dále ...

Do roku 2030 bude 25 procent půdy v ekologickém zemědělství, rozhodla Evropská komise

Až čtvrtina veškeré zemědělské půdy by do roku 2030 měla být v členských státech Evropské Unie ekologicky obhospodařována. Rozhodla o tom na dnešním jednání Evropská komise. Vedle toho by se měla posílit poptávka po biopotravinách například prostřednictvím odbytu ve veřejném stravování. Oba cíle jsou součástí aktuálně projednávané strategie známé pod názvem European Green Deal. Odborníci i ekologičtí zemědělci opatření vítají.

číst dále ...

GIUNCATA s medvědím česnekem

Giuncata je měkký sýr s jemnou mléčnou chutí a s mnohostranným využitím v kuchyni. Tento čerstvý jemný sýr se vyrábí z kravského mléka, má měkkou a pružnou konzistenci a uchovává si chuť i barvu kvalitního čerstvého mléka. Má jemnou strukturu a patří k nejlépe stravitelným sýrům, díky čemuž je vhodný také pro malé děti.

číst dále ...

Lahodný listový špenát – zkuste jej trochu jinak

Než začnou letní paprsky opravdu silně hřát, objevíte na trzích i v supermarketu lahodný čerstvý listový špenát. A že nevíte, jak s ním naložit nebo vám připadá fádní? Opak je pravdou! Připravíte z něj perfektní přílohu i dokonalý salát. Inspirujte se našimi tipy.

číst dále ...

Čarujte s kedlubnou a připravte netradiční dobroty

Kedlubna, tvrdá a šťavnatá zelenina, jejíž čas přichází v květnu. Také ji milujete čerstvou a křupavou a vždy vás pak bolí břicho? Není divu, na žaludek umí být pěkně těžká. Co takhle z ní ale připravit lehčí a zajímavější pokrmy, které překvapí třeba nečekanou návštěvu? S kedlubnou se dá totiž v kuchyni přímo kouzlit! A že jste dosud nevěděli jak? My vám to ukážeme.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy