REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hemenex se šunkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čus dětska, tady máte ten recept, co jsem vám minule slíbil. Pěkné vaření a ať to nespálíte!


Malý kuchtík DominikRecept na Hemenex: Potřebujeme teflonovou pánev, 2 ks vajíček, 2 ks plátků šunky, 1 ks menší cibule, olej na smažení, sůl, červenou papriku

Vaříme:

1. Na pánvičku potřenou olejem hodíte na kousky nasekanou cibuli
2. Jakmile ji, na mírném ohni, osmažíte (do zlatova), vysypete cibuli do misky
3. Dva plátky šunky nařežeme na proužky
4. Na pánev přidáme trochu oleje, vezmeme vajíčka a po jednom je opatrně rozklepnem nožem a vylijeme na pánvičku i se žloutkem (měl by zůstat v celku).
Hemenex od malého kuchtíka5. Nakonec přidáme po celé ploše kousky šunky a na mírném ohni necháme udělat. Že je hemenex hotový poznáte, že si vezmete obracečku a opatrně po kraji Hemenex nadzvednete. Jakmile je ze spodu mírně do hněda, máme jídlo hotové.
6. Vyklopíme na talíř a posypeme osmaženou cibulkou. Trochu posolíme a můžeme dochutit špetkou červené papriky.

Na Hemenexu si nejlépe pochutnáme s čerstvým chlebem, nebo rohlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy