REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Alan Alda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Americký herec Alan Alda prohlásil, že ho při jeho návštěvě u nás tak okouzlila česká kuchyně, zvláště pak pečená kachna se zelím a knedlíky a k tomu naše pivo, že zatím nic lepšího ve světě dosud nejedl.


Skvělý recept Alana Aldy:

Che-Cha Alana Aldy

Pro 2 osoby potřebujete: 14 kousků malých cherry rajčátek nebo 1 plechovka rajčat, 2 hrsti čerstvých bazalkových lístků nasekaných na kousky, 1 rozdrcený stroužek česneku, 150 g nízkotučné mozzarelly, 1 lžíce olivového oleje, 300 g těstovin fusilli nebo které těstoviny máte rádi

Malý hrnec naplňte vodou, aby pokryla rajčata. Přiveďte k varu, vhoďte rajčata a po 10 minutách je vyndejte. Pak je smíchejte s bazalkou, česnekem, na kousky roztrhanou mozzarellou a olivovým olejem. V míse pod pokličkou nechte odpočívat alespoň 3 hodiny v lednici. Můžete nechat i přes noc. Potom uvařte fusilli podle návodu na sáčku, nechejte je okapat a do horkých těstovin přidejte omáčku. Dobře promíchejte a ihned podávejte.

Zdroj: Vodalife.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy