REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Alan Alda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Americký herec Alan Alda prohlásil, že ho při jeho návštěvě u nás tak okouzlila česká kuchyně, zvláště pak pečená kachna se zelím a knedlíky a k tomu naše pivo, že zatím nic lepšího ve světě dosud nejedl.


Skvělý recept Alana Aldy:

Che-Cha Alana Aldy

Pro 2 osoby potřebujete: 14 kousků malých cherry rajčátek nebo 1 plechovka rajčat, 2 hrsti čerstvých bazalkových lístků nasekaných na kousky, 1 rozdrcený stroužek česneku, 150 g nízkotučné mozzarelly, 1 lžíce olivového oleje, 300 g těstovin fusilli nebo které těstoviny máte rádi

Malý hrnec naplňte vodou, aby pokryla rajčata. Přiveďte k varu, vhoďte rajčata a po 10 minutách je vyndejte. Pak je smíchejte s bazalkou, česnekem, na kousky roztrhanou mozzarellou a olivovým olejem. V míse pod pokličkou nechte odpočívat alespoň 3 hodiny v lednici. Můžete nechat i přes noc. Potom uvařte fusilli podle návodu na sáčku, nechejte je okapat a do horkých těstovin přidejte omáčku. Dobře promíchejte a ihned podávejte.

Zdroj: Vodalife.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy