REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Adamovská Zlata

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Herečka Adamovská Zlata umí vařit, o čemž se její manžel Radek John (nar.6.12.1954), spisovatel a publicista, přesvědčuje tak jednou za týden. Sám se také musel naučit „kuchtit“.


V oblibě se těší tato polévka: opereme hrst sušených hub a dáme ji vařit. Zpěníme na tuku nakrájenou cibulku, přidáme nakrájenou kapustu, aby se nepřipálila, přidáme po chvíli nasekané houby s vodou, ve které se vařily. Podusíme, přidáme rajčatový protlak, kečup, mletou sladkou papriku a uvařené špagety. Před podáváním do každé porce polévky vkládáme hrst tvrdého strouhaného sýra.

A jak slaví Vánoce? O svátcích musí mít všechno, co vytváří slavnostní atmosféru. Tedy stromeček, ryba a bramborový salát. Ráda poslouchá koledy. Důležité ale nejvíce je, když jsou všichni spolu. Salát připravuje její maminka, protože si na Štědrý den zvoe k sobě rodiče. Rybu dělá sama, ale ne klasického kapra, ale aljašskou tresku. Na Štědrý den na oběd jdou do vybrané restaurace, kde si objednávají šneky po burgundsku a k tomu pijí Chablis nebo šampaňské a snaží se dokonale vychutnat vánoční idylku.

TV magazín 22.12.2003

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy