REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

5 tipů, jak chutně grilovat klobásy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Už jste si určitě přečetli tisíce článků, které popisují, jak správně ugrilovat steak nebo rybu. Ale co takové uzeniny? Ty jsou přece taky skvělé a rady k jejich grilování jsou potřeba. Nikdo přece nechce mít na talíři vysušeného červíka. Poradíme vám, jak na to.


Nad grilováním uzenin příliš nepřemýšlíme. Roztopíme zahradní gril, klobásy propícháme vidličkou, hodíme je na rošt a je to. Nejenom steaky, ale i klobásy mohou být gurmánským zážitkem. Na co si tedy dát pozor?

  1. Výběr uzeniny

Vše začíná a končí u výběru kvalitního výrobku. Vyhněte se levným výrobkům, které mají nízký podíl masa. Na těch si prostě nikdy tolik nepochutnáte. A jak poznáte dobrou klobásu? Náplň je v přírodním střívku a na řezu je viditelná mozaika z kousků masa a tuku, díky tomu jsou pak klobásy šťavnaté.

  1. Správná příprava

Jednou ze školáckých chyb, které se při grilování klobás dopouštíme, je jejich nařezávání. Chuť klobásy tím nepozvednete, naopak o ni přijdete. Všechny šťávy, které zodpovídají za typickou šťavnatou chuť, uprchnou ven. Můžete si tak být jistí, že z grilu vytáhnete vyschlou a vrásčitou klobásku.

  1. Promazání

Ani u klobás bychom neměli zapomínat na jejich ochranu před žárem. Připravte si nějakou základní marinádu, případně pouze olej, kterým během grilování klobásky potírejte. Jen tak se nepřipálí.

  1. Adekvátní teplota

Gril příliš nerozpalujte. Vyšší teplota se hodí při grilování steaků a hamburgerů. Klobásám postačí nižší a střední teplota. V případě, že budete klobásu grilovat na maximálně rozpáleném grilu, stane se jediná věc. Klobása smrští svůj obal, šťávy se uvnitř začnou rozpínat a uzenina praskne.

 

A jak to máte vy? Patříte mezi milovníky uzenin, nebo si spíše pochutnáte na pořádném hovězím steaku?

PR - Grilování klobás

 

Zdroj: http://www.mountfield.cz/grily

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařování (sterilace) masa

… maso zavařujeme zásadně bez kostí a raději libové. Tuk se hůře steriluje a časem dostane nežádoucí příchuť. Vyvarujte se cibule!!! Rychle kysne a zničí vám vaše výrobky, proto se cibule do zavařeného masa zásadně nedává …

číst dále ...

Nepostradatelná osvěžující kombinace léta: gin & tonic

Klasika všech klasik gin & tonic neboli nejlepší způsob osvěžení a podpoření dobré nálady v teplých letních dnech. Vyzkoušejte nové kombinace se středomořským Ginem Mare. Doplňte tento prémiový gin například kvalitním tonikem Thomas Henry a dopřejte si opravdu chutný a osvěžující drink.

číst dále ...

Zase ty nevídané dobroty!

A přímo na Váš stůl. Bravurní počin cukrářského mistra Josefa Maršáka a gastro legendy Roberta Chejna, kteří spojili své síly a nabízí luxusní delikatesy ve skleničkách pod značkou Fat Brothers. Díky tomu můžete zažít příjemnou večeři jako v poctivé restauraci přímo u vás doma a užít si tak krásné chvíle s rodinou a přáteli při společném stolování.

číst dále ...

Grilovací sezóna je v plném proudu!

Také patříte k milovníkům letního grilování? Pak pro Vás máme dvě zprávy. Začněme tou špatnou, grilování nepatří mezi nejzdravější úpravy pokrmů, protože se během něj mohou vytvářet nevhodné sloučeniny. Tyto procesy vznikají převážně grilováním masa a masových produktů, ale nevyhýbají se ani grilované zelenině. Půjdeme k té druhé zprávě. Naštěstí pro nás bude o něco pozitivnější. Tvorbu nezdravých sloučenin můžeme zásadně omezit, pokud delší dobu, nejlépe přes noc nebo alespoň několik hodin maso marinujeme v tekutých směsích bylin a koření. Platí to především o rozmarýnu, kurkumě a tymiánu, ale nápomocný je i česnek, oregano a mnoho dalších.

číst dále ...

Roter Hahn: Jihotyrolský knödle vládne každé sezóně

Jihotyrolští farmáři své hosty každý den hýčkají domácími delikatesami. Ať je léto nebo zima, sezóna si žádá svůj vlastní recept na národní pokrm – „knödle,“obdobu našeho českého plněného knedlíku na slano či na sladko. Běžně ho můžete ochutnat v lokální kuchyni, šenku či na statku svého farmáře. Ať je velký, malý, se špekem, s ovocem, se zeleninou, každá sezóna je v Jižním Tyrolsku zkrátka sezóna knedlíků.

číst dále ...

Jak poznat, že trpíte dehydratací? Přinášíme šest příznaků, že vaše tělo strádá

Horké dny jsou v plném proudu a pitný režim je jedna z nejdůležitějších věcí, na kterou bychom neměli zapomínat. Voda je základním stavebním kamenem lidského těla. Neměli bychom ji proto opomínat. V takovém případě bychom totiž mohli čelit dehydrataci, která s sebou nese mnoho rizik.

číst dále ...

Pohanka jako trendy superfood. Má u vás v kuchyni své místo?

Stejně tak, jako spousta dalších superfood, je i pohanka opomíjenou surovinou. Ačkoliv její název každý zná, našli byste ji jen v nepatrném zlomku domácností. V dnešní době, kdy se stále častěji ubíráme k přírodě, je však více než nasnadě dát pohance šanci. Je totiž zdrojem nejrůznějších vitamínů a minerálních látek, které na náš organismus působí velice prospěšně. Věděli jste, že pohanka nepatří do skupiny obilovin, ale mezi tzv. pseudocereálie? Běžně se však v jídelníčku užívá jako obilovina (navíc bezlepková), z níž lze vařit nasladko i naslano.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy