REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Itálie

Itálie je svoují kuchyní proslavená. Je lehká, chutná a hlavně poměrně jednoduchá. Přesto se i zde se najdou recepty, které nedokáže každý uvařit.

Itálie a její exotická kuchyně

… Staří Římané předkládali svým hostům smažené mlže v medu, nakládané kohoutí hřebínky a jazýčky slavíků a plameňáků …

Italská kuchyně

Dobře jíst a dobře žít je filosofie italské kuchyně. Italská kuchyně patří k třem nejlepším kuchyním světa. Dala základ francouzské gastronomii a do jisté míry ovlivnila i jiné evropské kuchyně. Je vyjádřením tisícileté tradice a představuje cenné dědictví, které Itálie předává labužníkům na celém světě. Italská kuchyně umí dovedně skloubit jednoduchost, vytříbenost, důvtip a chuť. Třebaže netvoří jeden celek, je ryze národní, podle produkce zemědělských plodin se dělí na 3 základní oblasti, severní, střední a jižní.

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

Italská Porchetta (porketa)

Jedná se o pečené vykoštěné sele ochucené kořením, které se peče několik hodin v kamenné peci, pod kterou se topí dřevem.
Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy