REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vyzkoušejte si čajový koktejl pro zahřátí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

PR - Ahmad čajeTisková zpráva: 10. listopadu, 2014

Přestože na každém období je něco krásného, podzimní plískanice má v oblibě málokdo. Chlad zalézá pod kůži a někdy i do duše. Hledáme proto způsoby, jak se zahřát a potěšit. Dobře nám v těchto situacích jistě už mnohokrát posloužil šálek dobrého čaje. Zkusme ho ale tentokrát ještě vylepšit – ať už pro vlastní potěšení, nebo jako překvapení našich hostů či třeba kolegů v práci.


Čajové koktejly jsou dokonalou příležitostí ukázat, že i „vaření čaje“ může být umění. Ale nebojte, nebude to o nic obtížnější než obvyklá příprava vašeho oblíbeného nápoje. Recepty, které připravil čajový sommelier Jiří Richter, vynikají jednoduchostí a skvělou chutí. Jejich základem je vždy vysoce kvalitní čaj značky AHMAD TEA London, která dlouhodobě vybírá pro své směsi jen ty nejlepší čajovníkové lístky z plantáží. Koktejly si můžete připravit z těch černých nebo zelených čajů, které máte od AHMAD TEA London nejraději. Tak pojďme na to:

 

Bruce Willis

Tajemství této charismatické kombinace spočívá v jedinečném spojení černého nebo zeleného čaje s chutí aromatických brusinek a tmavého cukru. Nechte se překvapit výjimečnou chutí.

PR - Ahmad čajePotřebujeme:

  • černý nebo zelený čaj AHMAD
  • brusinkový sirup (příp. marmeládu)
  • tmavý cukr

Postup: Do připraveného šálku nalijeme 2 dcl vroucí vody, vložíme sáček čaje a necháme 2–3 min. louhovat. (Pro přípravu zeleného čaje necháme vodu 2–3 min. zchladnout na cca 80 °C.) Do hotového čaje přidáme brusinkový sirup, příp. 2 lžíce marmelády z brusinek. Před servírováním nerozmícháme, rozmíchá až host! Podle potřeby dosladíme tmavým cukrem.

 

Green n‘ Lavander

Jste unaveni po náročném dni? Dopřejte si chvíli pro sebe u odpočinkového longu na bázi horkého zeleného čaje a uklidňujícího levandulového sirupu.

PR - Ahmad čajePotřebujeme:

  • zelený čaj AHMAD
  • 4 cl levandulového sirupu
  • snítku levandule

Postup: V připravené sklenici zalijeme sáček zeleného čaje horkou vodou (cca 80 °C) a necháme 2–3 min. louhovat. Mezitím do servírovacího šálku vlijeme 4 cl levandulového sirupu a ihned zalijeme připraveným zeleným čajem. Dozdobíme snítkou levandule.

Příprava levandulového sirupu: V hrnci smícháme 0,7 l vody a 1 kg cukru, přidáme rozemnuté kvítky z menšího svazku levandule a vše svaříme. Necháme několik hodin odstát a poté sirup přecedíme. Skladujeme v chladu v uzavřené láhvi.

 

Poznámka redakce:

Společnost AHMAD TEA London se sídlem ve Velké Británii byla založena v roce 1986 rodinou, která se výrobou čaje zaobírala už několik generací. Vedení firmy AHMAD TEA London nikdy neustoupilo tlakům na snížení kvality a je to právě nejvyšší třída čaje, pro kterou jsou produkty této značky tolik ceněny zákazníky. Současný sortiment tvoří více než 70 druhů výrobků. Společnost AHMAD TEA London vyváží čaje do více než 70 zemí na šesti kontinentech, přesto však zůstává rodinnou firmou věrnou vizi, s níž byla zakládána, a řídí se heslem svého prvního generálního ředitele, který slíbil, že nikdy nebude prodávat to, co by nepil sám doma.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy