REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vydejte se na ochutnávku plodů a ryb z moří a oceánů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jste fanouškem mořských plodů a ryb? V tom případě si nesmíte nechat ujít nezapomenutelnou ochutnávku plodů a ryb moří a oceánů, která se koná již 13tým rokem v OREA Hotelu Voroněž v Brně 16.11.2017.


Festival je nejen pro milovníky mořských plodů, ale pokud máte rádi českou klasiku, neváhejte vyzkoušet něco nového a budete příjemně překvapeni, jaký nový zážitek vám může poskytnout kanadský humr s tymiánem brasírovaný s bavorským máslem nebo pečená aljašská treska na smetanové omáčce s wasabi. Kanadský humr vás na první pohled omráčí svoji jasně oranžovou barvou a před tím, než uspokojíte chuťové pohárky, oceníte také dokonalost naaranžování jídla na vašem talíři profesionály z brněnského hotelu Voroněž. „Humr se nejčastěji vaří, ale dá se i grilovat, péct či blanšírovat a vychutnáte si ho s citrónem, máslem, vínem nebo čerstvými bylinkami,“ radí šéfkuchař Petr Klimeš. Starost o dokonalou přípravu, ale můžete svěřit profesionálům a pouze si užívat nezapomenutelnou přímořskou atmosféru v moravské metropoli. Znalci jistě ocení možnost ochutnat surimi věžičku s mořskou řasou, obří krevetou a lososovým kaviárem nebo tuňákový tartar s čerstvým fenyklem a medvědími kapary na listových salátech jako předkrm.

 

 

K výbornému jídlu patří kvalitní víno, pivo a nápoje, vydejte se vstříc novému dobrodružství a ochutnejte karibské stařené rumy nebo moldavská premiérová vína a brandy.

O zábavu se Vám bude starat herečka Alena Antalová a jako bonus můžete vyhrát víkend v jednom z hotelů OREA Hotels & Resorts a k tomu zapůjčení automobilu na víkend.

 

Kdy, kde a za kolik?

13. ročník unikátní akce pro milovníky mořských plodů a ryb se koná v Orea Hotelu Voroněž v Brně 16.11.2017 v 19:30, kde si také můžete předem zakoupit vstupenky, které se dělí do několika kategorií, a to buď bez ubytování 1 990 Kč/1 os., 3 490 Kč/2 os. anebo můžete využít atraktivní nabídku s ubytováním přímo v hotelu Voroněž, kde se akce koná a zrelaxovat i s bohatou snídaní: 2 690 Kč/1 os., 4 490 Kč/ 2 os. Více informací: www.oreahotelvoronez.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert. Znáte slovenský Štědrák? A co francouzský Bûche de Nöel? V tomto článku najdete inspiraci na 10 nejznámějších sladkých vánočních dezertů z celého světa.

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou

Gastronomické klenoty z vašich regionů, které si podmaní vaše chutě! Přemýšleli jste někdy, jestli znáte dobře místo, kde právě žijete? Nejen krajinu a okolí, ale třeba také místní potraviny, regionální delikatesy? Přestože už jsou nejspíše některé z nich na seznamu vašich oblíbených, zkuste se příště v obchodě nebo na farmářském trhu poohlédnout i po jiných. Byla by škoda, kdyby vaší pozornosti unikly kvalitní a lahodné výrobky jenom proto, že je neznáte. Jakmile uvidíte na obalu malinký obrázek kruhu se zeleným zoubkovaným okrajem, s krajinou uprostřed a nápisem Regionální potravina, zbystřete. Tato značka kvality potravin zaručuje, že si opravdu pochutnáte. A navíc koupí výrobků s tímto logem podpoříte váš region.

číst dále ...

Vánoční dobroty s jogurtem: Zkuste netradiční verzi perníčků i odlehčený bramborový salát

S příchodem adventu ve většině českých domácností odstartovalo pečení prvního cukroví. Vyčlenili jste si letos i prostor na nějaké nové druhy? Zkuste třeba naše tipy na cukroví s netradiční ingrediencí: bílým jogurtem. Ten následně zužitkujete i při přípravě štědrovečerního menu – vyměňte jej třeba za hutnou majonézu a odlehčete si bramborový salát.

číst dále ...

Exkluzivní perníčkový průzkum: Vánoce bez perníčků si neumíme představit

Pečení cukroví patří k nejstarším českým tradicím, které na rozdíl od jiných zvyků neztrácí na oblíbenosti. I přes nepříznivou situaci spojenou s koronavirovou pandemií plánuje více než 62 procent Čechů utratit v letošním roce za vánoční cukroví stejný finanční obnos jako vloni. Mezi jedno z nejtradičnějších patří zajisté perníčky. Svátky bez nich si neumí představit 66 procent lidí. Potvrzuje to průzkum společnosti Albert*, který si nechala vypracovat v předvánočním čase napříč českými domácnostmi.

číst dále ...

Recepty ze surovin ze sousedství

Příchod podzimu s sebou přináší i změnu našich chutí. Potřebujeme více energie a toužíme po něčem hutnějším. Mějte ovšem na paměti, že jídlo může být vydatné a zároveň po něm nemusíte přibrat 5 kilo. S tím souvisí třeba také výběr surovin. Jaké tedy ideálně použít? Vyzkoušejte některé ze sousedství, tedy lokální. Jsou čerstvé, chutné, voňavé a není třeba ujet tisíce kilometrů, aby k vám dorazily. Navíc ty nejlepší poznáte díky logu Regionální potravina, které garantuje domácí produkci i splnění nejpřísnějších požadavků na kvalitu. Zanechme ale slov a pojďme vařit.

číst dále ...

Nezdržujte se na home office s přípravou jídla! Vyzkoušejte 6 rychlých menu do 30 minut!

Epidemie koronaviru a s ní spojená karanténa, home office a zavřené restaurace… To vše nás letos donutilo změnit stravovací návyky a začít se více otáčet v kuchyni. Vaření však nemusí být „časožrout“. Máme pro vás nápady na rychlé recepty na kompletní menu, které zabere jen chvilku a celá rodina se bude olizovat až za ušima… 

číst dále ...

Medu je letos méně, je ale kvalitní, říkají včelaři

Českého medu je letos méně, letošní výroba se možná přiblíží hodnotám z roku 1997, kdy se medu v novodobé historii Česka vyprodukovalo nejméně, konkrétně 4 532 tun. Na vině je letošní špatné počasí, které způsobilo úhyn značné části včelí populace, vysvětluje Milan Špaček z firmy Medokomerc, která je největším tuzemským zpracovatelem medu a dodává, že i přes jeho nižší množství je jeho kvalita stále na vysoké úrovni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy