REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vychutnejte si osvěžující koktejly plné slunce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jak si užít to nejlepší jaro a léto na zahradě s přáteli? Přinášíme několik tipů na skvělé koktejly, které si zvládnete připravit v pohodlí domova. Oslníte jimi své přátele a příjemně se osvěžíte. Vyzkoušejte vynikající drinky s blatenským destilátem Baron Hildprandt, kávovým likérem Flor de Caña Spresso či s ručně vyráběným hořkým likérem Aperitíf.


Slunečné počasí vybízí k posezení s osvěžujícími koktejly. Pokud vám došla inspirace či hledáte netradiční kombinace, máme pro vás několik tipů. Všechny nápoje si zvládnete připravit v pohodlí domova a můžete tak příjemně překvapit své přátele.

 

Aperitíf Spritz

Spritzové koktejly mohou být podávány v mnoha provedeních. Zkuste ten váš namíchat tentokrát z likéru Aperitíf z Blatné. Aperitíf se vyrábí ručně v Blatenské zámecké palírně z pomerančových a rebarborových extraktů a olejů s přídavkem hořce, chininovníku, kotvičníku, citronu, limety a grepu. Hotové osvěžení v lahvi. Ve známé kombinaci s kvalitním proseccem či cavou a sodou si můžete vychutnat skvělý hořkosladký osvěžující nápoj. Zkrátka ideální Aperitíf.

  • 3 díly kvalitního prosecca
  • 2 díly likéru Aperitíf
  • 1 díl sody
  • tenké plátky pomeranče
  • led

Do větší vinné sklenice vložte led a přilijte Aperitíf, prosecco a sodu. Nápoj lehce promíchejte, aby se jednotlivé složky dobře spojily. Dozdobte plátkem pomeranče a můžete si užívat letní pohody.

Blatenský Aperitíf zakoupíte na stránkách www.1er.cz za cenu 399 Kč za 1 l.

 

Baron Ginger

Silná chuť zázvoru v kombinaci s ostřejším destilátem Baron Hildprandt Zralá Hruška vás v létě příjemně osvěží. O opravdovou zázvorovou chuť se postarají skvělé německé toniky Thomas Henry, Baron Hildprandt Zralá Hruška ze zámecké palírny Blatná zase dodá koktejlu ten správný říz. Vyzkoušejte tento delší drink, který vás mile překvapí.

  • 4 cl Baron Hildprandt Zralá Hruška
  • 8 cl Thomas Henry Ginger Beer Tonic
  • 8 cl Thomas Henry Ginger Ale Tonic
  • plátky čerstvého zázvoru a limety
  • led

Do vyšší sklenice vložte pár kostek ledu, přilijte Baron Hildprandt Zralá Hruška a oba toniky a lehce promíchejte. Koktejl ozdobte plátky zázvoru a limety a vychutnávejte si léto.

Baron Hildprandt Zralá Hruška zakoupíte na stránkách www.1er.cz za cenu 679 Kč za 0,7 l.

 

Spresso & Tonic

Pokud jste v minulém roce nezaznamenali novinku Flor de Caña Spresso, letos už vás nesmí minout. První kávový likér na bázi rumu je naprosto skvělým doplňkem správného večírku. Kombinací s prémiovým suchým tonikem Thomas Henry Tonic Water se nejen skvěle osvěžíte, ale i příjemně nabudíte díky kofeinu obsaženému v likéru.

  • 4 cl Flor de Caña Spresso
  • Thomas Henry Tonic Water
  • tenké plátky limety
  • led

Sklenici naplňte ledem, přilijte Flor de Caña Spresso, dolijte Thomas Henry Tonic Water a zlehka promíchejte. Přidejte na tenko nakrájené plátky limety a máte hotovo.

Kávový likér Flor de Caña Spresso zakoupíte na stránkách www.1er.cz za cenu 569 Kč za 0,75 l.

Všechny prémiové toniky Thomas Henry najdete na stránkách www.1er.cz za cenu 33 Kč za 200ml lahev.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Češi se pomalu vrací k rybám. Nejoblíbenější je kapr a losos

Ryby si opět nachází své místo v českých jídelníčcích. Vyplývá to ze zprávy Českého statistického úřadu, podle které Češi ročně snědí přes půldruhého kila rybího masa. Nejčastěji se ryby na našich talířích objevují o Vánocích. Zde se ale střetává tradice s moderní kuchyní, a zatímco část strávníků nedá dopustit na kapra, stále častěji ho na štědrovečerní tabuli nahrazuje losos.

číst dále ...

Silvestrovské rychlovky

Letošní oslava Silvestra připadá na všední den. Po práci vám tedy mnoho času na pohoštění pro přátele nezbyde. Příprava tedy musí být rychlá a ideálně ještě originální a dobrá. To vše splňují naše tři silvestrovské recepty. Tak hurá do toho a půl je hotovo.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Rychlé občerstvení pro nečekanou návštěvu? Vsaďte na oblíbené dipy

Občas se to stane každému z nás. Návštěva už přešlapuje za dveřmi a mezitím, co nám v hlavě vzniká plán na degustační menu, obrátíme lednici vzhůru nohama. Kde nic, tu nic. Hosté už zaujímají pozice na sedačce a stůl pořád zeje prázdnotou. Nepanikařte, situaci vždy zachrání jakýkoliv chutný dip. A my pro vás máme rovnou tři rychlé recepty ze surovin, které doma najdete vždycky.

číst dále ...

Vánoční trio – hrách, čočka a kroupy

Hrachová polévka, čočka a houbový kuba. Oblíbená vánoční trojka, kterou schválí i výživový poradce. Jak na tyhle stálice, aby si pošmákli i ti nejzarytější odpůrci všeho zdravého?

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy