REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Italské tagliatelle s uzeným lososem

Itálie je známá pro rozmanitost vánočních tabulí. Nemá totiž jedno typické slavnostní jídlo. Servírované pokrmy se liší podle regionů a odráží tak místní chutě spojené s využitím tradičních surovin. My vás s naším receptem zasvětíme do chutí severní Itálie, kde má ryba na vánočním stole své pevné místo. Nízkokalorické tagliatelle s uzeným lososem si zamilujete pro jejich lehkou a smetanovou chuť.


Ingredience:

1 balení Slim Pasta tagliatelle BIO v nálevu,
100 g uzeného lososa,
50 ml 10% smetany na vaření,
trocha másla,
špetka nastrouhaného muškátového oříšku,
kopr na posypání.


Postup:

Plátky lososa nakrájejte na nudličky a zlehka orestujte na másle. Poté ho zalijte smetanou a navrch nastrouhejte špetku muškátového oříšku. Nízkokalorické tagliatelle vyjměte z obalu a několikrát důkladně propláchněte pod tekoucí vodou. Přidejte na pánev a promíchejte se smetanovou omáčkou a lososem. Při servírování ozdobte snítkou kopru.


Doporučení:

Tip: Pro intenzivnější chuť přidejte k lososu panáka brandy a flambujte.


Odkazy:
https://www.slimpasta.cz/recepty/italske-tagliatelle-s-uzenym-lososem/

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy