REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbový kuba s rýží

Houbový kuba je oblíbeným pokrmem ze sušených hub, který se během vánočních svátků servíruje v mnoha domácnostech. Jeho recept se traduje již od pohanských dob, kdy symbolizoval jídlo chudého lidu. Základem původního receptu jsou kroupy, my jsme pro vás připravili rýžovou verzi. A ne jen tak ledajakou. Nízkokalorická rýže bez nálevu má také minimální počet sacharidů, přičemž chuť pokrmu bude zachována. Užijte si odlehčenou verzi a dopřejte si dvojitou porci.<br />


Ingredience:

2 balení Slim Pasta rýže bez nálevu,
5 hrstí sušených hub,
olivový olej na vymazání,
5 šalotek,
4 stroužky česneku,
sušená majoránka,
sušený libeček,
hrst vlašských ořechů,
hladkolistá petrželka na ozdobu,
sůl a pepř na dochucení.


Postup:

Sušené houby spařte horkou vodou a nechte je 5–10 minut stát. Na olivovém oleji osmahněte najemno nasekanou šalotku, přidejte stroužky česneku utřené nožem a nakonec i slité houby. Duste zhruba 8 minut do změknutí, vmíchejte sušenou majoránku, libeček a podle chuti osolte. Slim Pasta rýži vyjměte z obalu, smíchejte se směsí a důkladně promíchejte. Pokapejte olejem a dejte do zapékací mísy vymazané olejem. Pečte 20 minut v troubě předehřáté na 180°C a těsně před koncem pečení zasypejte ořechy. Servírujte ozdobené petrželkou.


Odkazy:
https://www.slimpasta.cz/recepty/houbovy-kuba-s-ryzi/

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy