REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vicomte Chateabriand

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Francois René Vicomte Chateabriand se v letech 1768-1848 proslavil politickou kariérou i láskou k madame Récamier, ale i receptem na přípravu hovězího masa se zeleninovou přílohou.


Recept na přípravu hovězího masa se zeleninovou přílohou:

Přísady: 400 g hovězího masa ze svíčkové, sůl, tuk na pečení, mletý pepř.

Ze svíčkové odstraníme blány, omyjeme ho a osušíme. Na pánvi na horkém tuku maso opečeme do hněda po každé straně asi 8 až 10 minut. Můžeme ho též grilovat na grilovacím roštu na dřevěném uhlí. Po upečení maso osolíme a opepříme. Vevnitř má zůstat šťavnaté a růžové. Upečené maso necháme 10 minut stát a potom ho nakrájíme. Obložíme ho smaženými bramborovými hranolky, udušenými rajčaty, houbami, hráškem, karotkou nebo chřestem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy