Francois René Vicomte Chateabriand se v letech 1768-1848 proslavil politickou kariérou i láskou k madame Récamier, ale i receptem na přípravu hovězího masa se zeleninovou přílohou.
Recept na přípravu hovězího masa se zeleninovou přílohou:
Přísady: 400 g hovězího masa ze svíčkové, sůl, tuk na pečení, mletý pepř.
Ze svíčkové odstraníme blány, omyjeme ho a osušíme. Na pánvi na horkém tuku maso opečeme do hněda po každé straně asi 8 až 10 minut. Můžeme ho též grilovat na grilovacím roštu na dřevěném uhlí. Po upečení maso osolíme a opepříme. Vevnitř má zůstat šťavnaté a růžové. Upečené maso necháme 10 minut stát a potom ho nakrájíme. Obložíme ho smaženými bramborovými hranolky, udušenými rajčaty, houbami, hráškem, karotkou nebo chřestem.